Avizier

Avizier

Absolvenții Facultății de Drept a Universității din București, pe primul loc în topul candidaților admiși la Institutul Național al Magistraturii la concursul din perioada iulie 2023-martie 2024

La data de 11 aprilie 2024 Consiliul Superior al Magistraturii a validat rezultatele concursului de admitere la Institutul Național al Magistraturii, desfășurat în perioada iulie 2023-martie 2024. 
Conform datelor statistice privind acest concurs, cei mai mulți dintre candidații admiși  - 127 din totalul de 301 -  provin de la Facultatea de Drept a Universității din București (absolvenți ai studiilor de licență), reprezentând un procent de 42.19 din total. Performanța absolvenților noștri se înscrie, și de data aceasta, în linia ascendentă din ultimii ani, când rezultatele au fost între 33-38% începând cu anul 2016, atingând 46.47% în 2022. 
Având în vedere numărul de 480 de candidați absolvenți ai Facultății noastre – aproape o treime din totalul candidaților -, procentul de reușită al absolvenților provenind de la Facultatea de Drept (26.46) a fost cel mai bun din ultimii ani.
Facultatea de Drept a Universității din București îi felicită pe toți candidații admiși și le urează mult succes în activitatea care urmează a fi desfășurată. Suntem convinși că veți da dovadă de multă seriozitate în formarea profesională din cadrul Institutului Național al Magistraturii și că veți exercita cu onestitate și responsabilitate profesia pentru care vă veți pregăti. 
De asemenea, conducerea Facultății adresează mulțumiri tuturor cadrelor didactice implicate în pregătirea studenților, precum și Asociației Studenților în Drept pentru programele de pregătire desfășurate în vederea admiterii la Institutul Național al Magistraturii.
Facultatea de Drept a Universității din București îi felicită de asemenea pe toți candidații admiși și în mod special pe cei care provin de la celelalte facultăți componente ale Hexagonului Facultăților de Drept care, împreună cu absolvenții noștri, reprezintă aprox. 80% din totalul celor admiși.


Data publicării: 16.04.2024

« înapoi