Prezentare

Centrul pentru studii de drept comparat Leontin Jean Constantinesco  a luat ființă din dorința unui grup de cadre didactice de a contribui, într-o manieră organizată, sistematică, la ceea Prof. Vlad Constantinesco, Directorul Onorific al Centrului, afirmă că reprezintă scopul dreptului comparat: „a cunoaște mai bine, a înțelege mai bine varietatea sistemelor de drept pentru a decela elementele lor comune și pentru a favoriza dezvoltarea lor progresivă și apropierea dintre ele și chiar unificarea lor”.

Centrul aduce un omagiu, prin numele pe care îl poartă cu onoare, personalității Profesorului Leontin-Jean Constantinesco. Din exil, prin exemplara sa verticalitate morală și prin înalta ținută intelectuală a scrierilor sale, Profesorul Constantinesco a consolidat mediul cultural și intelectual român, aducându-i o caldă strălucire, și a ridicat dreptul comparat de la rangul unei simple metode la acela cu adevărat înalt, pe care îl merită pe deplin, al unei veritabile științe.

Lucrările curente ale Centrului constau în mesele rotunde ce se desfășoară în principiu lunar, cu ocazia cărora membrii prezintă lucrări – proiecte de articole, cărți, intervenții pregătite pentru conferințe și altele asemenea – în jurul cărora au loc dezbateri.


Introduction to American Jurisprudence: a Romanian perspective - Suită de prelegeri in memoriam prof. Gheorghe Beleiu