Avizier

Avizier

Absolvenții Facultății de Drept ai Universității din București, pe primul loc în topul candidaților admiși la Institutul Național al Magistraturii

La data de 30 aprilie 2020, Consiliul Superior al Magistraturii a validat rezultatele concursului de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii, desfăşurat în perioada 17 septembrie 2019-28 februarie 2020. 

Conform datelor statistice privind acest concurs, cei mai mulți dintre candidații admiși  - 91 din totalul de 213 -  provin de la Facultatea de Drept a Universității din București, reprezentând un procent de 42.72 din total. Este cea mai importantă performanță a absolvenților facultății noastre la acest concurs, înscriindu-se în linia ascendentă din ultimii ani, când rezultatele au fost între 33-38% începând cu anul 2016. 

Având în vedere numărul de 567 de candidați absolvenți ai Facultății noastre – aproape un sfert din totalul candidaților -, procentul de reușită al absolvenților provenind de la Facultatea de Drept (16.05) a fost de asemenea cel mai bun, atât din ultimii ani, cât și raportat la celelalte facultăți cu un număr semnificativ de candidați.

Facultatea de Drept a Universității din București îi felicită pe toți candidații admiși și le urează mult succes în activitatea pe care o vor desfășura. Suntem convinși că veți da dovadă de multă seriozitate în formarea profesională din cadrul Institutului Național al Magistraturii și că veți exercita cu onestitate și responsabilitate profesia pentru care vă veți pregăti. 

De asemenea, conducerea Facultății adresează mulțumiri tuturor cadrelor didactice implicate în pregătirea studenților, precum și Asociației Studenților în Drept pentru programele de pregătire desfășurate în vederea admiterii la Institutul Național al Magistraturii.

București, 1 mai 2020


Data publicării: 01.05.2020

« înapoi