Evenimente

Evenimente

CONCURSUL WILLEM C. VIS – EDIȚIA nr. XX

În perioada 5 octombrie 2012 – 28 martie 2013 se desfășoară cea de a XX-a ediţie a concursului Willem C. Vis, o competiţie internaţională, dedicată studenţilor la drept din universități din toate statele lumii. În fiecare an, la acest concurs participă echipe din partea unor facultăţi de renume (de exemplu, Université Paris I Panthéon-Sorbonne, Harvard University, New York University, University College of London, Queen Mary University, Stockholm University, Freiburg University, Sidney University, University of Zurich). La ediţia a XIX-a (2011-2012) au participat 280 de echipe de studenţi din 67 de state (adică 1.300 de studenţi şi 650 de avocați, profesori în drept şi arbitri).

Concursul Willem C. Vis reprezintă o oportunitate extraordinară profesională şi culturală, fiind un instrument decisiv pentru dezvoltarea abilităţilor practice ale studenţilor. Competiţia testează abilităţile de pregătire a unor documente scrise de natură juridică precum şi abilităţile studenţilor de a pleda în faţa unui tribunal. Din punct de vedere tehnic, concursul implică o dispută rezultând dintr-un contract de vânzare-cumpărare, încheiat între 2 părţi din state diferite, membre ale Convenţiei Naţiunilor Unite asupra contractelor de vânzare internaţională de mărfuri. Contractul conţine o clauză de arbitraj. Competiţia se desfăşoară în limba engleză şi cuprinde 2 etape:

- ETAPA SCRISĂ (octombrie 2012 – ianuarie 2013) – implică redactarea cererii reclamantului (Memorandum for Claimant) și a întâmpinării pârâtului (Memorandum for Respondent).

- ETAPA ORALĂ (23-28 martie 2013) – această etapă este organizată la Viena (Austria) şi constă în susţinerea argumentelor din cerere și întâmpinare, prin pledoarii ale echipelor în faţa unor “tribunale arbitrale” formate din practicieni sau academicieni din domeniu.

Mai multe detalii cu privire la concurs: http://www.cisg.law.pace.edu/vis.html.

La ediția XX, echipa participantă din partea Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti va fi coordonată de dl. Lector Univ. Dr. Răzvan Dincă. De asemenea, în pregătirea ei, echipa va avea susţinerea şi sprijinul unor participanţi la ediţiile anterioare ale acestui concurs.

Sunt eligibili pentru participarea la acest concurs studenţii care, în decursul anului universitar 2012-2013, sunt în anul al III-lea sau al IV-lea de studii sau sunt înscrişi la programele de master. Toți participanţii vor trebui să demonstreze cunoaşterea limbii engleze la un nivel satisfăcător.

În cazul în care sunteţi interesat(ă) de participarea la acest concurs, vă rugăm să transmiteţi la adresa de e-mail , până la data de 1 octombrie 2012:
- CV-ul dumneavoastră în limba engleză (care să includă datele de contact: telefon și email) şi
- un document care să menționeze sau în care să menționați notele la materiile Drept civil, Drept comercial, Drept internaţional privat, Dreptul comerțului internațional și Drept procesual civil.

Candidaţii interesaţi vor fi invitaţi la un interviu cu coordonatorul şi antrenorii echipei, organizat la o dată ulterioară, ce va fi comunicată fiecărui candidat în parte. Dacă sunteţi interesat(ă) de participarea la acest concurs sau dacă aveți orice întrebări suplimentare, vă încurajăm să nu așteptați până la 1 octombrie 2012 și să ne contactați cât mai curând la adresa de e-mail .


Data publicării: 22.06.2012

« înapoi