Avizier

Avizier

Concurs de eseuri DLA Piper Dinu SCA

DLA Piper Dinu SCA, în parteneriat cu Asociația Studenților în Drept, vine cu o propunere interesantă pentru studenții din anul III, prin lansarea unei noi ediții a Concursului de Eseuri!

Înscrie-te în cursă și rezolvă următoarea speță! Vei putea avea ocazia să cunoşti echipa DLA şi să participi împreună cu ceilalți finalişti la o dezbatere interactivă.

Speță:

“A. Societatea X SA vă solicită o opinie juridică cu privire la posibilitatea de a acorda un împrumut în valoare de 10.000.000 de EUR Societății Y SRL, în cadrul căreia are o participație de 60% din capitalul social. Următoarele aspecte suplimentare trebuie luate în considerare: 

- Societatea X SA nu este bancă sau IFN și nici nu are înscrisă în obiectul de activitate acordarea de împrumuturi; 
- Împrumutul se acordă fără dobândă; și
- Cele două societăți au un administrator comun.

B. Pentru ipoteza în care părțile doresc ca împrumutul descris la punctul A de mai sus să fie garantat cu o ipotecă imobiliară de rang I, formulați o opinie juridică cu privire la opțiunile de creare a unei ipoteci imobiliare (inclusiv cu indicarea opțiunilor privind obiectul ipotecii) şi prezentarea avantajelor si dezavantajelor fiecărei opțiuni, ținând cont de următoarele aspecte:

- Bunul imobil in discuție este o construcție viitoare;
- Construcția nu a fost efectiv începută, dar Societatea Y SRL a obținut autorizația de construire;
- Construcția va fi edificată de Societatea Y SRL pe terenul unei alte societăți, Societatea Z SRL.

Opinia juridică trebuie să aibă în vedere prevederile Codului Civil și ale Ordinului 700/2014 privind aprobarea Regulamentului de avizare, recepție și înscriere în evidențele de cadastru și carte funciară.”

Câştigătorii concursului de eseuri vor beneficia de premii în valoare de 1000, 600 şi respectiv 400 de euro.

Eseurile trebuie rezolvate până pe data de 6 martie 2019 și trimise la adresa de e-mail: monica.brusalis@ dlapiper.com, iar finaliștii se vor anunța pe data de 15 martie 2019. Susținerea eseurilor, sesiunea de Q&A și desemnarea câștigătorilor se vor ține la sediul DLA Piper pe data de 22 martie 2019. Eseul trebuie să fie redactat în limba română, font Times New Roman 11, single line spacing și să se încadreze în 5 pagini.


Data publicării: 28.02.2019

« înapoi