Anunțuri

Anunțuri

Concurs de eseuri pentru bursele ONV LAW

In perioada 28 noiembrie 2014 -15 ianuarie 2015 invitam studentii de anul II si III din cadrul Facultatii de Drept a Universitatii Bucuresti sa-si depuna candidatura pentru bursele ONV LAW. Vom premia studentii care dovedesc atat condei, cat si atitudinea potrivita meseriei de avocat: pasiune, incredere in sine si convingerea ca mereu e ceva de invatat, indiferent cat de multe stii. Bursele, vor fi acordate incepand cu 1 martie 2015 si includ atat plata a 750 EUR/pers. pe durata a minim cinci luni (150 EUR/luna), cat si oportunitatea de a face practica intr-o societate de avocatura  care implineste in curand 15 ani. Numarul de burse oferite este de minim trei.

Conditii de participare:

Etapa 1: candidatii trebuie sa trimita pana la 15 ianuarie 2015 (inclusiv) la un CV si o scrisoare de motivatie in limba engleza, precum si un eseu in limba romana pe una dintre temele de mai jos, la alegere (in total trei documente.) Eseul va avea intre 5-15 pagini.

Important: un numar mare de pagini nu atrage automat un punctaj mai mare decat un eseu succinct dar bine argumentat.

Etapa 2: candidatii care trec de prima etapa vor fi invitati la un interviu cu doi dintre avocatii Parteneri, urmand ca pana la data de 15 februarie sa fie anuntati castigatorii burselor.

Teme pentru eseuri:

Anul II:
Jurisprudenta – izvor de drept in Dreptul romanesc. Argumente pro si contra.
Cauzele considerate nescrise vs. nulitatea partiala a actului juridic civil.

Anul III:
Teoria impreviziunii (rebus sic stantibus).
Efectele bunei credinte in materia contractului.

Pentru alte detalii ne puteti contacta la
Data publicării: 16.12.2014

« înapoi