Evenimente

Evenimente

Concursul internaţional de procese simulate în drept cosmic Manfred Lachs, ediţia 2012

Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti are plăcerea să anunţe parteneriatul cu Centrul European pentru Dreptul Spaţial (European Center for Space Law – ECSL) în organizarea Rundei Europene a Concursului internaţional de procese simulate în drept spaţial Manfred Lachs, ediţia 2012. Concursul va avea loc în perioada 26-27 aprilie 2012 în spaţiile Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti şi va avea ca participanţi 33 de studenţi din 11 universităţi din Europa.

ECSL, organism asistat de Agenţia Spaţială Europeană (European Space Agency – ESA), este organizatorul regional al Concursului Manfred Lachs, o competiţie iniţiată în 1993 de către Institutul Internaţional de Drept Spaţial (International Institute of Space Law – IISL). După ce, mai mulţi ani, a găzduit evenimentul la sediul ESA din Paris, ECSL a decis să îl organizeze în fiecare an într-o universitate europeană, în scopul de promovării concursului şi al răspândirii cunoştinţelor de drept spaţial în Europa. Astfel, runda europeană a mai fost organizată, cu succes, în Riga, Lituania (2008), în Atena, Grecia (2009), în Györ, Ungaria (2010) şi în Sankt Petersburg, Rusia (2011).

Din partea Facultăţii de Drept, se vor ocupa de organizarea evenimentului cadrele didactice de la materia dreptului internaţional din Departamentul de Drept Public în colaborare cu Asociaţia Studenţilor în Drept Internaţional Public.

Este o mare plăcere ca ediţia 2012 a Rundei Europene a Concursului internaţional de procese simulate în drept spaţial Manfred Lachs să fie ţinută în România, cel mai recent stat membru al ESA.

Data publicării: 18.04.2012

« înapoi