Anunțuri

Anunțuri

Conducerea Facultăţii de Drept are onoarea să anunţe că echipa Facultăţii de Drept a Universităţii Bucureşti, formată din studenţi din anii III şi IV din cadrul Colegiului Juridic Franco-Român de Studii Europene, a obţinut premiul întâi la cea de a X-a ediţie a Concursul de Arbitraj Internaţional de la Paris (CAIP 2014-2015), care s-a desfăşurat în perioada 18-20 mai 2015, la Paris.

Conducerea Facultăţii de Drept are onoarea să anunţe că echipa Facultăţii de Drept a Universităţii Bucureşti, formată din studenţi din anii III şi IV din cadrul Colegiului Juridic Franco-Român de Studii Europene, a obţinut premiul întâi la cea de a X-a ediţie a Concursul de Arbitraj Internaţional de la Paris (CAIP 2014-2015), care s-a desfăşurat în perioada 18-20 mai 2015, la Paris. Membrii echipei au fost ARICIU Maria-Iulia, ARMANU Andreea-Paula (pledant), CORCHIŞ Monica Simona şi VEZETEU Andreea Ioana (pledant). Echipa a fost antrenată de MARCULEŢ Bogdan şi TRANTEA George, partenerii coodonatori ai French Desk din cadrul NICULEASA Law Office.

CAIP este cel mai mare concurs de arbitraj international francofon, organizat de Camera Internaţională de Comerţ de la Paris (ICC) şi de École de Droit din cadrul Sciences Po, una din cele mai prestigioase universităţi de ştiinţe umane şi sociale din lume, în parteneriat cu societatea de avocatură Clifford Chance, editura Lamy-Wolters Kluwer şi Grupul TOTAL. Studenţii primesc un caz practic, implicând societăţi din state diferite, societăţi între care se naşte un diferend ce este supus soluţionării unui Tribunal Arbitral conform Regulilor de Arbitraj ICC 2012. În acest an diferendul a privit atât competenţa Tribunalului Arbitral, cât şi validitatea şi rezoluţiunea unui contract de antrepriză turn key privitor la sisteme electrice şi de propulsie şi aferente unor nove de cercetare.

Faza iniţială a concursului presupune două etape scrise eliminatorii, în care echipele trebuie să redacteze memoriile pentru reclamant şi pârât. La ediţia de anul acesta, s-au înscris aproximativ 40 de echipe, dintre care au fost selecţionate doar 8 echipe pentru a merge în faza pledoariilor orale.

Echipa Colegiului Juridic s-a numărat printre cele 8 echipe calificate în faza pledoariilor orale, alături de universităţi precum Paris I Pantheon – Sorbonne, OXFORD University sau École de Formation de Barreau Paris. Pe data de 19 mai 2015, în semifinale, echipa din Bucureşti a pledat contra echipei Universităţii Versailles şi contra echipei Universităţii Paris 1 Sorbona, ambele câştigătoare ale ediţiilor precedente. Echipa de la Bucureşti a fost selectată pentru a merge în Marea Finală, alături de alte 3 echipe – echipele Universităţii Dauphine, Universităţii Versailles şi echipa EFB (Institutul de formare a profesiei de avocat din Paris), înfruntând astfel studenţi în anul II de Master, cât şi avocaţi stagiari. Echipa Colegiului Juridic a pledat în finală împotriva echipei Universităţii Dauphine, iar echipa Universităţii Versailles contra EFB.

Marea Finală a fost prezidată de un Tribunal Arbitral format din Pierre Tercier, Profesor emerit la Universitatea din Fribourg şi Preşedinte onorific al Curţii Internaţionale de Arbitraj a ICC, Jean-Pierre Grandjean, partenerul coordonator ar practicii de arbitraj internaţional din cadrul Clifford Chance Paris, Laurence Kiffer,  avocat asociat al Teynier Pic, Diego P. Fernandez Arroyo, profesor la Sciences Po, şi Christine Guerrier, vice-preşedintele departamentului de litigii al grupului Thales. În urma deliberărilor Tribunalului Arbitral, Universitatea Versailles a obţinut premiul pentru cel mai bun memoriu, EFB a obţinut locul doi şi premiul pentru cel mai bun pledant, în timp ce echipa Colegiului Juridic a reuşit performanţa de a obţine locul întâi, cu unanimitate de voturi din partea juriului. Echipa de la Bucureşti a primit ca premiu suma de 8000 EUR şi un stagiu de 6 luni la casa de avocatură Clifford Chance Paris pentru fiecare din cele două membre pledante, ARMANU Andreea-Paula (anul IV) şi VEZETEU Andreea Ioana (anul III).

Data publicării: 03.06.2015

« înapoi