Evenimente

Evenimente

Conferința „Cinci decenii de aplicare a reglementărilor Bruxelles (1968 – 2018) – perspective privind soluționarea litigiilor de comerț internațional

Facultatea de Drept, Universitatea din București, prin Centrul de Studii în Arbitraj Comercial Internațional și Editura C.H. Beck organizează conferința „Cinci decenii de aplicare a reglementărilor Bruxelles (1968 – 2018) – perspective privind soluționarea litigiilor de comerț internațional”.

Convenția de la Bruxelles, Regulamentul Bruxelles I și Regulamentul Bruxelles I Bis au oferit timp de jumătate de secol regimul juridic aplicabil în materie de competență internațională, recunoaștere și executare a hotărârilor judecătorești străine.

Evenimentul își propune, pe de-o parte, să valorifice științific aplicarea timp de jumătate de secol a acestor reglementări, iar, pe de altă parte, să invite la dezbaterea unor probleme juridice de actualitate, în contextul amplificării considerabile a raporturilor de comerț cu element de extraneitate.

Conferința va aborda chestiuni de competență internațională în materie comercială, de recunoaștere și executare a hotărârilor străine, relația dintre reglementările Bruxelles și alte instrumente normative, precum și raporturile dintre reglementările Bruxelles și arbitrajul comercial internațional.

Evenimentul va avea loc în Sala Stoicescu, Facultatea de Drept, Universitatea din București, în data de 23.04.2019, începând cu ora 09:00.
Programul poate fi consultat aici.

Data publicării: 22.04.2019

« înapoi