Evenimente

Evenimente

Conferința națională de Dreptul familiei – Alienarea parentală, Violenta in familie. Remedii

Facultatea de Drept a Universității din București, în parteneriat cu editura Wolters Kluwer Româniași cu sprijinul STOICA & ASOCIAȚII organizează Conferința națională de Dreptul familiei – Alienarea parentală, Violenta in familie. Remedii, pe data de 16 mai, de la 15.00-19.00, în Sala Petre Antonescu a Facultății de Drept.

Legislația actuală privind relațiile de familie și a raporturilor dintre părinți și copii este deficitară în soluționarea unor probleme punctuale, generate de violența în familie, des întâlnite în practica judiciară. O nouă fațetă a abuzului psihologic sever ca formă a violenței în familie o reprezintă alienarea parentală, fenomen îngrijorător apărut în societatea românească odată cu intrarea în vigoare a noului Cod de procedură civilă care a permis ca aducerea la îndeplinire a măsurilor privitoare la minori să fie practic paralizată de refuzul copilului, indiferent de vârsta acestuia, ajungându-se astfel la nerespectarea hotărârilor judecătorești.

Considerăm extrem de importantă  adoptarea noii legislații privitoare la alienarea parentală și a celei privitoare la extinderea ordinului de protecție, dar nu suficientă  și vă invităm la o dezbatere la care să participe toți factorii decizionali implicați în aplicarea noi legii, pentru a identifica împreună soluții pentru stoparea acestui fenomen.  Evenimentul va beneficia și de experiența cadrelor didactice specializate pe Dreptul familiei, judecători, procurori, avocați, notari, reprezentanți ai ONG care lucrează cu victimele violenței domestice, executori judecătorești, psihologi, dar și a conducerii din cadrul Ministerului Justiției Familiei și Ministerului Familiei.

O înțelegere corectă a fenomenului violenței în familie se va dovedi absolut necesară pentru toți cei implicați în dosare privitoare la minori, pentru că succesul noilor norme va depinde și de felul în care acestea sunt implementate.

Editura Wolters Kluwer România, parte a grupului Wolters Kluwer, și-a consolidat reputația în oferirea de soluții informative și decizionale de top pentru sectorul juridic. Fidelitas, Integritas, Fortitudo sunt principiile călăuzitoare ale activității STOICA & ASOCIAȚII. Fidelitatea față de Lege, Adevăr, Dreptate şi de tradițiile profesiei este o constantă în apărarea drepturilor şi intereselor legitime ale cetățenilor; Integritatea, într-o lume în continuă schimbare, valorile morale asigură unitatea și coerența echipei; Forța este curajul  echipei.

Prin organizarea acestei conferințe, alături de Facultatea de Drept a Universității din București, dorim să continuăm tradiția noastră comună de a aduce împreună experți și profesioniști pentru schimburi de experiențe valoroase.

Programul complet al conferinței: https://info.wolterskluwer.ro/conferinta-nationala-de-dreptul-familiei/


Participarea este posibilă doar pe bază de invitație.

Transmisiunea în direct poate fi urmărită pe platformele de social media și în cadrul platformei legislative Sintact.ro

 


Data publicării: 30.04.2024

« înapoi