Anunțuri

Anunțuri

DLA Piper - Concurs de eseuri

Ești anul al III-lea la Facultatea de Drept?
Vrei să-ți testezi aptitudinile de viitor avocat internațional?
Îți dorești să iei parte la dezbateri tematice?

Atunci înscrie-te la concursul de eseuri DLA Piper!
Trimite-ne răspunsul la speță, vino la DLA Piper București să participi la un training pe Due Dilligence și la o dezbatere interactivă, iar, la final, dacă te regăsești printre câștigători, pregătește-ți bagajele pentru Budapesta și intră în cursă cu alte echipe de studenți din Europa pentru un abonament la Sziget Festival 2020!

TEMA:
Societatea F SRL filiala românească a unui concern multinațional din industria auto deține o fabrică în județul Olt. Părțile sociale ale F SRL sunt deținute în totalitate de F BV, filiala olandeză a aceleiași companii. La nivelul grupului F s-a luat decizia de a vinde fabrica din România prin transferul tuturor părților sociale ale F SRL către P AG, un mare producător german de autovehicule.
În calitate de avocat al grupului F ați pregătit documentele pentru semnarea programată pe data de 15 decembrie, chiar la sediul fabricii, unde se va organiza și o conferință de presă. În data de 2 decembrie sunteți contactați de reprezentanții F BV care vă înștiințează că, având în vedere situația tensionată din industria auto, pe fondul recentelor dezvăluiri cu privire la trucarea testelor pentru emisii de noxe, atât aceștia, cât și reprezentanții P AG sunt nevoiți să anuleze vizita în România. Totuși, ambele părți doresc încheierea contractului până la sfârșitul anului.
Clientul vă solicită redactarea unui memorandum prin care să descrieți toate modalitățile prin care contractul ar putea fi încheiat, fără ca reprezentanții părților să fie nevoiți să se întâlnească în persoană, precum și avantajele, dezavantajele și riscurile pe care le prezintă fiecare modalitate.

PREMIILE:
Cei mai buni 3 studenți vor participa la concursul “International Lawyer for a Day” organizat de DLA Piper Budapesta, în perioada 26-28 martie 2020, unde vor concura împortiva altor echipe din DLA Piper International, pentru câștigarea marelui premiu: abonament Sziget Festival 2020!

Toate costurile de participare la concursul de la Budapesta vor fi suportate de DLA Piper.

ETAPELE:
01.03.2020 – Trimiterea eseurilor la  
06.03.2020 – Anunțarea finaliștilor
11.03.2020 – Training Due Diligence. Susținerea eseurilor la sediul DLA Piper. Desemnarea câștigătorilor.

Eseurile trebuie să fie redactate în limba română (maximum 5  pagini, font Times New Roman 11, single line spacing, justify) și să fie însoțite de datele personale ale autorului (nume și prenume, universitatea, număr de telefon).
Vor fi apreciate și punctate suplimentar eseurile care abordează tema propusă dintr-o perspectivă practică și oferă un punct de vedere personal asupra acesteia.


Data publicării: 18.02.2020

« înapoi