Avizier

Avizier

Doamna Prof. univ. dr. Verginia Vedinaș a primit titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universității „Dunărea de Jos” din Galați

Sâmbătă, 13 mai 2023, în Sala Senatului a Universității „Dunărea de Jos” din Galați a avut loc ceremonia de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa doamnei Prof. univ. dr. Verginia Vedinaș, membru corespondent al Academiei Oamenilor de Știință, membru al UZPR.

În conținutul LAUDATIO care a fost prezentat de către președintele Senatului, precum și în prezentările făcute de cei cinci membri ai Comisiei, s-a subliniat faptul că acordarea acestui înalt titlu recunoaște și răsplătește contribuția pe care doamna Prof. univ dr. Verginia Vedinaș a adus-o și continuă să o aducă la dezvoltarea științei dreptului administrativ, dar și a practicii administrative, în egală măsură. S-au invocat, în acest sens, modul demn și profesionist în  care și-a exercitat îndatoririle pe care le-a îndeplinit în statul român: președinte al Agenției Naționale a Funcționarilor Publici în perioada 2001-2003, senator în mandatul 2004-2008, membru al Curții de Conturi a României în perioada 2008-2017, precum și numeroasele lucrări de specialitate publicate, cursuri, un tratat de drept administrativ, monografii, comentarii de legi, coordonarea lucrării „Codul administrativ  comentat” în două volume, participarea, în calitate de coordonator și autor la lucrarea ”Enciclopedia Juridică” și celelalte realizări care o așază printre reprezentanții de frunte ai dreptului românesc și un continuator demn al înaintașilor săi, în special al regretatului profesor Antonie Iorgovan, alături de care s-a format.

Totodată, s-a remarcat și vocația laureatei de a „face școală”, dovadă fiind prezența a numeroși specialiști  de la universități din București, Iași, Târgu Mureș, Târgoviște, Constanța, Galați, majoritatea discipoli ai doamnei profesor. Conducerea Facultății de Drept a Universității din București a fost reprezentată prin Decan, domnul Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” a fost reprezentată domnul Rector Tudorel Toader, Universitatea „Valahia” din Târgoviște de către  doamna profesor Claudia Gilia, care este și prefect al județului Dâmbovița, Universitatea „Ovidius” din Constanța, de către profesoarele Flavia Ghencea și Anca Janina Niță, Universitatea „Titu Maiorescu”, de către profesoara Marieta Safta, iar Universitatea „Dimitrie Cantemir” din Târgu Mureș, de către profesoara Lucia Cătană.

Conducerea Facultății de Drept a Universității din București adresează cele mai calde felicitări doamnei Prof. univ. dr. Verginia Vedinaș pentru titlul obținut și îi urează succes în continuare!

 


Data publicării: 15.05.2023

« înapoi