Anunțuri

Anunțuri

ELSA București: cea de-a IV-a ediție a Conferinței Naționale pe Fiscalitate

ELSA București are deosebita plăcere de a vă invita la cea de-a IV-a ediție a Conferinței Naționale pe Fiscalitate, care va avea loc între 6 și 8 mai, orele 10.00-17.00 în Sălile Constantin Stoicescu (pentru cele doua zile alocate prelegerilor), Senatului (workshop-ul) și Dissescu (procesul simulat) ale Facultății de Drept, Universitatea din București. La această ediție ne propunem să îmbinăm tradiția evenimentului, care în fiecare an a vizat dezbaterea amănunțită a unor noi probleme de Drept Fiscal, cu elemente de noutate: un concurs național de procese simulate și un workshop, denumit sugestiv "Infracțiunile carusel" - aplicații ale tematicii discutate.

Conferința va trata anumite teme larg dezbătute în prezent, precum cel de evaziune fiscală, TVA, moneda euro, dar și anumite sisteme noi pentru țara noastră, așa cum este cel de holding.

Concursul Naţional de Procese Simulate de Drept Fiscal (ELSA National Moot Court Competition) este un eveniment nou în portofoliul ELSA Bucureşti, aflându-se la prima sa ediţie. Acesta se adreseaza studenţilor din anii II şi III ai Facultăţilor de Drept din întreaga ţara, din rândul celor care vor participa la Conferinţa Naţională pe Fiscalitate.

Workshop-ul din cea de-a 3-a zi a conferinței (8 Mai, 10:00 -12:00, Sala Dissescu a Facultății de Drept ) va avea ca temă "Infracțiunile de tip carusel" și va fi susținut de către domnul Gabriel Biriș. În cadrul acestuia vor participa studenți ai facultăților de drept din toată țara.

Prelegerile vor fi susținute de nume rezonante în domeniu, precum: prof. univ. dr. Dan-Drosu Şaguna - Facultatea de Drept, Universitatea din București, Gabriel Biriș - Biris&Goran, prof. univ. Mihai Ruiu - ANAF, Academia de Studii Economice, prof. univ. dr. Bogdan Iacob – Facultatea de Drept, Universitatea din București, avocat, Alexandru Milcev - Ernst and Young, Dan Schwartz - RSM Scott, Ion Dragne - prodecanul Baroului, Dragne și Asociații, Anastasia Opriş - Dragne și Asociații, Alexandra Ologu - Dragne și Asociații.

Publicul țintă va fi format din studenți de la facultățile de drept, precum și de la Academia de Studii Economice, dar așteptăm și practicieni din domeniu, conferința fiind în curs de acreditare de către INPPA. Sperăm să puteți participa alături de noi la un eveniment care s-a bucurat de un real succes la fiecare ediție. Așteptăm cât mai multe aplicații pe adresa

Pentru mai multe detalii și lista finală a lectorilor vă așteptăm pe pagina de facebook: https://www.facebook.com/events/1485609871652559/.

Program academic

Data publicării: 23.04.2014

« înapoi