Avizier

Avizier

Echipa Facultății de Drept a Universității din București s-a calificat în semifinalele concursului francofon de procese simulate în materia dreptului internațional public „Charles Rousseau”

În perioada 9-14 mai 2023, s-a desfășurat etapa internațională a Concursului francofon de procese simulate în materia dreptului internațional public Charles Rousseau la Universitatea din Sherbrooke, Montreal, Canada. Acest concurs a primit pe parcursul acestei săptămâni cele mai prestigioase universități din țări francofone, precum Franța, Belgia, Elveția, dar și din Canada.

Echipa care a reprezentat Facultatea de Drept a Universității din București a fost formată din membrii Laura Botea (anul II, grupa 206), Petra Marinescu (anul IV), Ioana Smărăndescu (anul III, grupa 306) și Nina Vărzaru (anul III, grupa 303), coordonați de conf. univ. dr. Elena Lazăr și masterand Maria Bodea. Echipa Facultății de Drept a Universității din București a reușit, pentru prima dată în istoria participării la acest concurs, să ajungă în semifinalele care au avut loc la Curtea de Apel din Quebec sâmbătă, 14 mai.

În cadrul concursului, echipa s-a confruntat în primele patru meciuri eliminatorii cu reprezentanții universităților Cergy Paris Université, Angers, Jean Moulin Lyon 3 și Strasbourg. În sferturile de finală, aceasta a concurat împotriva Universității din Laval, urmând ca în semifinale să întâlnească reprezentanții Universității din Aix-Marseille.

Echipa dorește să mulțumească în mod special sponsorilor TAMC Attorneys at Law, Transelectrica, Schoenherr, Stoica & Asociații și Institutul Francez din România la București pentru sprijinul oferit, fără de care aceste rezultate nu ar fi putut fi obținute.


Data publicării: 18.05.2023

« înapoi