Avizier

Avizier

Exercițiu romano-american de negociere contractuala cu studenți ai Facultății de Drept, Universitatea din București - 2022

În data de 22 noiembrie 2022 a avut loc un exercițiu comun de negociere a contractelor la care au participat studenți masteranzi din cadrul programului Dreptul Afacerilor al Facultății de Drept, Universitatea din București si studenții Perdue School of Business Negotiation of Salisbury, Maryland, Statele Unite ale Americii. Exercițiul a fost coordonat de profesorii E. Patrick McDermott, fost profesor Fulbright la Facultatea de Drept a Universității din București, in anul universitar 2018-2019 si dna. prof. Adriana Almășan, titularul disciplinei Negocierea contractelor din cadrul programului de masterat Dreptul Afacerilor. Mai multe detalii:

https://www.salisbury.edu/news/article/2022-12-7-SU-Students-Participate-in-International-Negotiation-Competition-with-University-of-Bucharest .

Prof. Adriana Almășan explică: „Acest exercițiu de negociere își dovedește din plin valoarea educațională și profesională pentru studenți. Evidențierea importanței negocierilor interculturale în actualul context al globalizării le permite studenților să dezvolte abilități complexe dar și pune în lumină faptul că negocierea poate fi un proces distractiv. Rezultatele excelente în cadrul fiecărui exercițiu efectuat marți seară se datorează bunei stăpâniri a limbii engleze de către studenții masteranzi ai facultății noastre, capacității de asimilare a metodologiei negocierii, încă de pe parcursul semestrului, și deschiderii spre experiențe  de cunoaștere inedite pe care le-au dovedit toți participanții. Procesul de învățământ ar trebui să creeze mai multe astfel de oportunități și mă bucur că avem elemente pentru constituirea unei tradiții, având în vedere exercițiul precedent din toamna anului 2020.”


Data publicării: 27.01.2023

« înapoi