Avizier

Avizier

Facultatea de Drept, Universitatea din București a obținut titlul de Campioană Națională la Concursul de Drept Internațional Philip C. Jessup 2024, desfășurat în marja rundelor europene (Bratislava, Slovacia)

În perioada 29 februarie – 1 martie 2024 s-au desfășurat Rundele Europene ale Concursului de Drept Internațional Philip C. Jessup, cel mai mare și prestigios concurs de pledoarii simulate din lume. Rundele Naționale s-au desfășurat în cadrul Rundelor Europene, din România participând echipa Facultății de Drept, Universitatea din București și echipa Facultății de Drept, Universitatea Babes-Bolyai.

Echipa Facultății de Drept a Universității din București a obținut toate premiile din cadrul competiției naționale, astfel:

 1.  Cel mai bun Memoriu;

2.  Cel mai bun pledantCarol Țino;

3.  Cel mai bun scor general, aspect care a condus la calificarea echipei la rundele internaționale ale Concursului de Drept Internațional Philip C. Jessup, ce urmează să se desfășoare în aprilie 2024 la Washington D.C., Statele Unite ale Americii.

Echipa Facultății de Drept a Universității din București a fost formată din Andreea Viziru, Andreea Stan (Agenți pentru Reclamant), Bogdan Gălățanu și Carol Țino (Agenți pentru Pârât) și Petra Marinescu (Off-counsel).

Antrenori au fost conf. univ. dr. Elena Lazăr și drd. Maria Bodea.

Rezultatele din acest an reprezintă a patra calificare consecutivă la Rundele Internaționale și a treia participare consecutivă la Rundele Naționale în cadrul căreia echipa Facultății de Drept Universitatea din București a obținut premiile pentru cea mai bună echipă, cel mai bun pledant și cel mai bun memoriu. Astfel, echipa Facultății de Drept a Universității din București păstrează, și în 2024, titlul de Campioană Națională.


Data publicării: 01.03.2024

« înapoi