Evenimente

Evenimente

Facultatea de Drept a Universității din București organizează cea de-a 20-a ediție a Conferinței Societății Europene de Criminologie

În perioada 10-11 septembrie 2020 se va desfășura online a 20-a ediție a conferinței anuale a Societății Europene de Criminologie (ESC) - EUROCRIM 2020, organizată cu sprijinul Facultății de Drept a Universității din București. Conferința presupune implicarea a 30 de grupuri de lucru ale ESC, în care vor fi prezentate 405 lucrări provenind de la peste 600 de autori. În total, mai mult de 700 de participanți s-au înscris la eveniment.

În prima zi a conferinței va avea loc ceremonia de deschidere, prezidată de doamna lector univ. dr. Andra-Roxana Trandafir, precum și o ceremonie de acordare a premiilor ESC (2020 ESC European Criminology Award, 2020 ESC Young Criminologist Award, 2019 ESC European Journal of Criminology Best Article Award,2020 ESC Early Career Award, 2020 Distinguished Services to the ESC Award, 2020 ESC Book Award). După cele două ceremonii, va avea loc o sesiune plenară inspirată de situația actuală, cu tema Whither Criminology? Crime, Justice and Social Order in a Time of Pandemic. De asemenea, vor avea loc întâlniri ale membrilor grupurilor de lucru ale Societății.

Atât în prima zi, dar mai ales în cea de-a doua zi a conferinței, vor avea loc prezentările online, desfășurate în paralel în funcție de grupurile de lucru. În cadrul ESC Working group on Balkan Criminology va participa și o echipă a Facultății de Drept a Universității din București formată din lect. univ. dr. Andra-Roxana Trandafir (coordonator), prof. univ. dr. Lavinia Valeria Lefterache, asist. univ. dr. Dragoș Pârgaru, drd. George Lazăr, drd. Dorel Herinean, drd. Valentina Dinu, drd. Florin Bobei, Ștefana Sorohan și Marius Sima. Panelul din care fac parte are ca temă Penalties in Romania - Perception on Death Penalty and Imprisonment și pornește de la un studiu de amploare desfășurat în rândul studenților de la cele șase facultăți din cadrul Hexagonului Facultăților de Drept și al facultății asociate, din cadrul Universității de Stat din Republica Moldova.

Informații cu privire la organizare, programul de anul acesta și cartea conținând rezumatele tuturor prezentărilor pot fi găsite pe site-ul www.eurocrim2020.com.

Conferința EUROCRIM 2021 va fi organizată de Facultatea de Drept a Universității din București, în perioada 8-11 septembrie 2021. Mai multe informații pot fi consultate pe site-ul www.eurocrim2021.com.
<object width="425" height="344">
Data publicării: 07.09.2020

« înapoi