Avizier

Avizier

Facultatea de Drept a Universității din București reușește tranziția spre sistemul de învățare on-line în timp record

Situația epidemiologică cu care se confruntă în prezent România și întreaga lume a impus și impune un excepțional efort de adaptare, pentru a putea evita, în măsura posibilului, blocarea activităților curente, cu consecințe nefaste în viitor. În acest context, Facultatea de Drept a Universității din București a reușit, într-un timp record, mutarea activității didactice în mediul on-line. Astfel, încă din prima parte a zilei de 12 martie 2020, imediat după luarea deciziei de a suspenda activitățile obișnuite de predare (“față în față”) de către Universitatea din București, Facultatea de Drept a demarat un plan riguros pentru migrarea activității didactice în sistemul virtual, prin utilizarea platformei Google Suite for Education. În aceeași zi, au fost puse la dispoziția cadrelor didactice ale facultății tutoriale în scopul instruirii pentru folosirea acestei facilități, acordându-se și sprijin individual tuturor colegilor care au solicitat asistență. În ziua de 15.03.2020, a avut loc o instruire comună prin intermediul platformei video. Studenții au primit, la rândul lor, tutoriale și sprijin tehnic pentru a accesa facilitățile platformei.

În prezent, cursurile și seminarele se desfășoară conform orarului de către aproximativ 95% dintre cadrele didactice. Au fost organizate, în perioada 12-18.03.2020, un număr de 210 sesiuni video, cu o medie de 45 studenți/sesiune (max. 324 de persoane) și numeroase alte activități, efectuate prin intermediul funcționalităților Chat și Classroom. Feedback-ul primit de la studenți este în general foarte bun. Utilizarea platformelor poate fi urmărită în timp real iar înregistrarea sa permite verificarea îndeplinirii activității.

Cu acești indicatori, Facultatea de Drept a Universității din București s-a dovedit a fi printre cele mai performante instituții de învățământ din țară în adoptarea noilor tehnologii în vederea asigurării desfășurării activităților pedagogice fără discontinuități, dovedind astfel că o criză, chiar amenințătoare – precum cea pe care o traversăm -, poate fi prilejul tenacității creative și mobilizării eficiente în vederea îndeplinirii misiunii sale sociale.

 


Data publicării: 20.03.2020

« înapoi