Evenimente

Evenimente

Hexagonul facultăţilor de drept

Iaşi, 6-9 mai 2010

În perioada 6-9 mai 2010 a avut loc la Iaşi, în organizarea Facultăţii de Drept a Universităţii „Al. I. Cuza” din Iaşi, HEXAGONUL FACULTĂŢILOR DE DREPT, manifestare studenţească tradiţională la care participă facultăţile de drept din cadrul următoarelor universităţi: Universitatea din Bucureşti, Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea „Al. I. Cuza” din Iaşi, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea de Vest din Timişoara şi Universitatea din Craiova.

Ediţia din acest an a fost una aniversară, deoarece s-au împlinit 40 de ani de la prima manifestare de acest gen, organizată în anul 1971 de facultăţile de drept atunci existente – Bucureşti, Cluj şi Iaşi – sub denumirea TRIUNGHIULARUL FACULTĂŢILOR DE DREPT. Ulterior, tot înainte de 1989, ca urmare a înfiinţării Facultăţii de Drept din Sibiu, întâlnirile s-au desfăşurat sub denumirea de PATRULATER, iar după 1990, ca urmare a asocierii Facultăţilor de Drept de la Universitatea din Craiova şi de la Universitatea de Vest din Timişoara, s-a creat HEXAGONUL.
Echipa Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti a câştigat competiţia din acest an, clasamentul general pe facultăţi prezentându-se astfel:

1. Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti
2. Facultatea de Drept a Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj
3. Facultatea de Drept a Universităţii din Craiova
4. Facultatea de Drept a Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu
5. Facultatea de Drept a Universităţii „Al. I. Cuza” din Iaşi
6. Facultatea de Drept a Universităţii de Vest din Timişoara

Ca şi anul trecut, Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti a ocupat primele locuri la concursurile ştiinţifice, după cum urmează:

- la proba de Drept civil, studenţii Diaconiţă R.M. Vladimir-Florin (gr. 409) şi Paziuc N. Cristian (gr. 414) au ocupat locul I;
- la proba de Drept penal, studenţii Pană N. Alexandra-Raluca şi Pârgaru M. Dragoş (ambii din gr. 314) au ocupat locul II.

Rezultate pe podium au obţinut studenţii noştri şi la probele sportive:

- locul I la tenis de masă, prin studentul Manole Mihaita (grupa 118).
- locul II la şah, prin studenta Manea Anca Andreea (grupa 201).

Îi felicităm şi le mulţumim pentru că au reprezentat cu cinste facultatea noastră. Pentru efortul depus şi pentru rezultatul obţinut, toţi cei şase studenţi clasaţi pe primele două locuri la probele la care au participat vor fi premiaţi cu sume din fondul „Moştenirea Profesorului Constantin Stoicescu”.

De asemenea, le adresăm felicitări şi mulţumiri următorilor colegi, cadre didactice, pentru efortul depus cu pregătirea studenţilor:

- lect. univ. dr. Răzvan Dincă şi asist. univ. drd. George Ilie, de la Catedra de Drept privat;
- conf. univ. dr. Cristian Mitrache, lect. univ. dr. Cristina Rotaru şi asist. univ. dr. Raluca Mocanu, de la Catedra de Drept penal.
- conf. univ. dr. Dumitrescu Remus, lector univ. dr. Adriana Stoicoviciu, asist. univ. Gulap Monica şi asist. univ. drd. Bogdan Gozu, de la Departamentul de educaţie fizică şi sport al Universităţii din Bucureşţi.  

Nu în ultimul rând, îi felicităm pe toţi studenţii, membri ai delegaţiei facultăţii şi componenţi ai echipelor sportive, pentru dăruirea dovedită în timpul competiţiilor!

CONDUCEREA FACULTĂŢII DE DREPT
A UNIVERSITĂŢII DIN BUCUREŞTI

Bucureşti,
10 mai 2010
Data publicării: 10.05.2010

« înapoi