Evenimente

Evenimente

În data de 9 mai 2013, în cadrul Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti, Centrul de Drept Constituţional şi Instituţii Politice (CDCIP) a organizat concursul anual de pledoarii adresat studenţilor din anul I.

Concursul s-a desfăşurat sub forma unui proces simulat, având scopul de a înlesni aprofundarea de către studenţi a cunoştinţelor teoretice şi practice în domeniul dreptului constituţional şi al instituţiilor politice.

Tema procesului simulat a constituit-o principiul bicameralismului în sistemul de drept românesc. Parteneri ai concursului au fost Asociaţia Studenţilor în Drept şi juridice.ro.

Din partea CDCIP, de organizarea evenimentului şi de pregătirea studenţilor s-au ocupat: prof. univ. dr. Ştefan Deaconu, lector univ. dr. Ramona Delia Popescu, asist. univ. dr. Ingrid Popa-Mocanu, dr. Fabian Niculae.

Concursul a fost jurizat de doi dintre foştii judecători ai Curţii Constituţionale a României: domnul prof. univ. dr. Ioan Muraru, domnul Constantin Doldur, precum şi de domnul prof. univ. dr. Ştefan Deaconu.

Juriul a premiat cele mai bune pledoarii, după cum urmează:

Premiul I a fost acordat studentei Liana STOICA. Aceasta va beneficia de un stagiu de practică de o lună de zile la una din firmele de avocatură din Bucureşti, precum şi de un internship la Ministerul Afacerilor Externe.

Premiul II
a fost acordat studentului Gabriel FUSEA. Acesta va beneficia de un internship la Ministerul Justiţiei.

Premiul III
a fost acordat studentului Eduard UŢĂ. Acesta va beneficia de un internship la Ministerul Justiţiei.

Toţi cei 8 participanţi la concurs au primit diplome de participare şi cărţi oferite de către Editura ,,Hamangiu’’.

Aflat la cea de-a patra ediţie, acest concurs îşi propune să continue în anii următori, propunând noi teme incitante care să lărgească orizontul profesional al studenţilor Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii din Bucureşti.

Data publicării: 13.05.2013

« înapoi