Anunțuri

Anunțuri

Înaltul Comisar pentru Refugiaţi la Universitatea din Bucureşti

Vineri, 28 mai 2010, ora 14:15, în Sala Stoicescu a Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii din Bucureşti, Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR) şi Ministerul Afacerilor Externe organizează o dezbatere publică susţinută de excelenţa sa domnul António Guterres, Înalt Comisar pentru Refugiaţi.
Având în vedere numărul limitat de locuri, pentru a participa la eveniment este obligatorie înscrierea la adresa de e-mail

Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR) oferă protecţie şi asistenţă refugiaţilor din întreaga lume. Cu sediul la Geneva, Elveţia, agenţia a fost creată de Adunarea Generală a ONU şi a început să funcţioneze în 1951, iniţial ajutând peste un milion de refugiaţi din Europa, rezultaţi după cel de-al Doilea Război Mondial.
De-a lungul existenţei sale, UNHCR a ajutat mai bine de 50 milioane de persoane să îşi reînceapă viaţa, câştigând astfel două Premii Nobel pentru Pace – în 1954 şi 1981.

Actualul Înalt Comisar pentru Refugiaţi este António Guterres, fost prim ministru portughez care a intrat în funcţie pe data de 15 iunie 2005. Este cel de-al zecelea Înalt Comisar al Organizaţiei. Acesta raportează verbal Consiliului Economic şi Social tot ceea ce ţine de aspecte de coordonare a acţiunilor Agenţiei şi trimite un raport scris anual Adunării Generale a ONU despre activitatea generală a UNHCR. Proiectele Înaltului Comisar sunt aprobate şi supravegheate de Comitetul Executiv al UNHCR, în momentul de faţă alcătuit din 72 de state membre.

Data publicării: 26.05.2010

« înapoi