Evenimente

Evenimente

Invitație la ediția a 6-a a conferinței și concursului în domeniul arbitrajului și contractelor comerciale internaționale (1-3 martie, București)

Universitatea din București și Asociația Vindobona pentru Promovarea Arbitrajului în România au plăcerea de a vă invita la București, în perioada 1-3 martie 2019, la a 6-a ediție a conferinței internaționale în domeniul arbitrajului și contractelor comerciale internaționale și concursului de pledoarii Bucharest Pre-Moot. Evenimentul se va desfășura la Facultatea de Drept a Universității din București, Bulevardul Mihail Kogălniceanu 36-46, București 050107, Romania.

Conferința internațională din data de vineri, 1 martie 2019, va începe la ora 17:30, în Amfiteatrul AII „Nicolae Titulescu”. Lucrările conferinței se vor desfășura în limba engleză. Temele abordate în cadrul conferinței vor fi:

·         Acordurile Arbitrale: Încheiere și Interpretare (17:45 – 18:30)

o   Conf. univ. dr. Crenguța Leaua, Academia de Studii Economice București

o   Dr. Ioana Knoll-Tudor, Partener, Jeantet Paris / Budapesta

o   Dr. Ileana Smeureanu, Asociat Senior, Jones Day Paris

o   Av. Oleg Temnikov, Asociat Senior, Wolf Theiss Bulgaria

·         Probatoriul în arbitraj: Specificități și tendințe moderne (18:45 – 19:30)

o   Av. Cornel Popa, Partener, Țuca Zbârcea și Asociații

o   Conf. univ. dr. Cristina Florescu, Universitatea Spiru Haret

o   Lect. univ. dr. Raluca Papadima, Esq., Universitatea din București

·         Impreviziunea: Tendințe în contractele comerciale internaționale și practica arbitrală (19:30 – 20:00)

o   Conf. univ. dr. av. Octavian Cazac, Universitatea de Stat din Moldova

o   Conf. univ. dr. av. Radu Rizoiu, Universitatea din București

Participarea la conferința este liberă (fiind deschisă oricăror studenți sau practicieni) și gratuită. Nu este nevoie de înscriere prealabilă pentru participarea la conferință dar vă sugerăm să informați organizatorii despre intenția de participare prin email: .

Concursul de pledoarii din datele de sâmbătă-duminică, 2-3 martie 2019, se va desfășura pe baza problemei de la ediția 2019 a concursului Willem Vis (disponibilă, împreună cu analiza oficială, la adresa: https://vismoot.pace.edu/site/26th-vis-moot/the-problem), fiind destinat unei bune pregătiri a studenților pentru participarea la concursul Willem Vis, cel mai mare și cel mai prestigios concurs internațional de drept privat din lume. Concursul are loc anual la Hong Kong și la Viena (aprilie 2019). Peste 400 de universități din întreaga lume participă anual la concursul Willem Vis, inclusiv cele mai prestigioase universități la nivel mondial.

În mod concret, concursul de pledoarii de la București va consta în runde de pledoarii între studenții următoarelor 16 universități participante din 10 țări: Universitatea Heinrich Heine (Germania), Universitatea din Manheim (Germania), Universitatea Friedrich-Schiller-Universität Jena (Germania), Universitatea din Sofia St. Kliment Ohridski (Bulgaria), Universitatea Comercială Luigi Bocconi (Italia), Universitatea din Pavia (Italia), Universitatea Trieste (Italia), Universitatea de Stat Kutafin Moscova (Rusia), Universitatea din Maastricht (Olanda), Universitatea Jagiellonian (Polonia), Universitatea Bilgi (Turcia), Universitatea din Stockholm (Suedia), Universitatea de Stat din Moldova (Moldova), Universitatea Nicolae Titulescu (România), Universitatea din Craiova (România) și Universitatea din București (România). Festivitatea de premiere și de închidere va avea loc duminică, 3 martie, ora 14.

Invităm specialiști din domeniul arbitrajului și contractelor comerciale internaționale să participe la concurs ca membri ai juriului în datele de 2 și/sau 3 martie. Pentru înregistrarea ca membri ai juriului, completați acest scurt formular de înscriere: https://goo.gl/forms/1vmJVYfThYOAQgYr1.

Organizarea conferinței și concursului Bucharest Pre-Moot este sponsorizată de Universitatea din București și Asociația Vindobona pentru Promovarea Arbitrajului în România, cu sprijin din partea următorilor sponsori principali: Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen, PeliFilip, Suciu, Popa și Asociații și Ţuca Zbârcea & Asociaţii. Evenimentul beneficiază de sprijin financiar și din partea societăților de avocatură Bohâlțeanu și Asociații (BSMP), Clifford Chance, CMS Cameron McKenna, Dentons, Markó & Udrea, Mihai & Co. Business Lawyers, Piperea și Asociații, Răzvan Dincă și Asociații, Reff și Asociații, Rizoiu & Poenaru, Stoica & Asociații, TAMC (Doru Trăilă, Adriana Almășan, Alexandru Moise, Eugen Chivu), Tănăsescu & Gavrilă, și Tudor, Andrei & Associates, precum și din partea unor persoane fizice (Vicu Buzac, Raluca Papadima).

Comitetul de organizare este compus din: lect. univ. av. dr. Raluca Papadima, cadru didactic la Universitatea din București și la Collège Juridique d’Études Européennes, Mihaela Gherghe, avocat în cadrul societății de avocatură Rizoiu & Poenaru, Cristina Badea, avocat în cadrul societății de avocatură Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen și Horia Rădulescu, avocat în cadrul societății de avocatură Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen. Evenimentul este organizat cu sprijin din partea Asociației Studenților în Drept.


Data publicării: 20.02.2019

« înapoi