Evenimente

Evenimente

Justiția în cauzele privind mediul înconjurător (Environmental Justice)

În continuarea seriei de prelegeri desfășurate în cooperare cu Ambasada Statelor Unite ale Americii în România, Centrul de Cercetare în domeniul Științelor Penale anunță organizarea, la data de 8 aprilie 2021, începând cu ora 14.00, a evenimentului Justiția în cauzele privind mediul înconjurător (Environmental Justice).

Jessica Kim, consilierul juridic rezident al Ambasadei SUA la București, împreună cu dl. avocat Michael Robertson lansează o dezbatere asupra acțiunilor în justiție având ca obiect problemele de mediu și propun o analiză a principalelor caracteristici ale acțiunilor în despăgubiri generate de prejudiciile de mediu, potrivit dreptului SUA. Prezentarea se va concentra asupra unui caz complex ce a implicat corporația DuPont și a avut drept consecință poluarea apei potabile din Statele West Virginia și Ohio. Dosarul a fost soluționat prin acordarea de despăgubiri de aproximativ 670 milioane dolari SUA, iar cazul a fost dramatizat în anul 2019 (Dark Waters). 

Evenimentul va avea loc online și va fi deschis tuturor studenților și profesorilor Facultății de Drept a Universității din București. Înscrierea este obligatorie și poate fi făcută prin completarea acestui formular până la data de 6 aprilie 2021, inclusiv.

Detaliile privind platforma ce va fi folosită și modalitatea de conectare vor fi comunicate după finalizarea înregistrărilor.


Data publicării: 26.03.2021

« înapoi