Avizier

Avizier

Locul 3 pentru Universitatea din București la concursul Bucharest Pre-Moot

Universitatea din București și Asociația Vindobona pentru Promovarea Arbitrajului în România au organizat la București, în perioada 7-8 martie 2020, a 7-a ediție a conferinței internaționale în domeniul arbitrajului și contractelor comerciale internaționale și a concursului de pledoarii Bucharest Pre-Moot în cadrul pregătirii pentru participarea la concursul Willem C. Vis.

Echipa Facultății de Drept a Universității din București a câștigat locul 3 pe echipe (din 15 echipe) la concursul Bucharest Pre-Moot și locul 3 la categoria cel mai bun pledant prin intermediul studentei Miruna Tocileanu (anul III și Collège Juridique Franco-Roumain), din aproximativ 80 de pledanți. De asemenea, Universitatea din București a obținut locul I la categoria cel mai bun pledant pentru Pârât prin intermediul studentei Andreea Luca (anul III). Nu în ultimul rând, Universitatea din București a câștigat locul I atât la categoria cel mai bun binom pentru Reclamant, cât și la categoria cel mai bun binom pentru Pârât, prin intermediul studenților Cătălin-Șerban Apătean (anul III și Collège Juridique Franco-Roumain) și Miruna Tocileanu (anul III și Collège Juridique Franco-Roumain), respectiv Mălina-Alexandra Trifu (anul III) și Andreea Luca (anul III).

Echipa Facultății de Drept a Universității din București care participă la concursul Willem C. Vis este alcătuită din 8 studenți, care pregătesc împreună toate etapele celor 2 ediții ale concursului: Cătălin-Șerban Apătean (anul III și Collège Juridique Franco-Roumain), Vicențiu-Eduard Dine (anul III și Collège Juridique Franco-Roumain), Florin Ilie (anul III și Collège Juridique Franco-Roumain), Andreea Luca (anul III), Sorin Niculescu (anul III), Artiom Radu (anul III), Miruna Tocileanu (anul III și Collège Juridique Franco-Roumain), Mălina-Alexandra Trifu (anul III).

Echipa este pregătită de lect. univ. av. dr. Raluca Papadima, cadru didactic la Universitatea din București, Collège Juridique d’Etudes Européennes și Campbell University, împreună cu av. drd. Mihaela Gherghe, avocat în cadrul societății de avocatură Rizoiu & Poenaru.

La concursul Bucharest Pre-Moot au participat următoarele 15 universități din 10 țări: Universitatea Catolică din Louvain (Belgia), Universitatea Bucerius (Germania), Universitatea din Bremen (Germania), Universitatea „Heinrich Heine” din Düsseldorf (Germania), Universitatea Heidelberg (Germania), Universitatea din Münster (Germania), University College London (Marea Britanie), Universitatea de Stat din Moldova (Moldova), Universitatea Jagiellonian (Polonia), Universitatea de Stat Kutafin Moscova (Rusia), Școala Rusă de Drept Privat (Rusia), Universitatea Comenius (Slovacia), Universitatea Bilkent (Turcia), Universitatea Central Europeană (Ungaria) și Universitatea din București (România).

În clasamentul pe echipe, locul I a fost obținut de Universitatea Heidelberg (Germania), locul II a fost obținut, la egalitate, de Universitatea Bucerius (Germania) și Universitatea Düsseldorf (Germania), iar locul III a fost obținut, la egalitate, de Universitatea din București (România) și Universitatea din Münster (Germania).

În clasamentul celor mai buni pledanți, locul I a fost obținut de Florian Bode de la Universitatea Bucerius (Germania), locul II a fost obținut de Peter Würz de la Universitatea din Düsseldorf (Germania), locul III a fost obținut de Miruna Tocileanu de la Universitatea din București (România), locul IV a fost obținut de Florian Kaade de la Universitatea Bucerius (Germania), iar locul V a fost obținut de Pascal Beleiu de la Universitatea din Heidelberg (Germania).

La categoria cel mai bun pledant pentru Reclamant a câștigat Can Sarp Özcan de la Universitatea Bilkent (Turcia), iar la categoria cel mai bun pledant pentru Pârât a câștigat Andreea Luca de la Universitatea din București (România).

În clasamentul celor mai bune binoame, locul I a fost obținut, la egalitate, de Cătălin-Șerban Apătean și Miruna Tocileanu, respectiv Mălina-Alexandra Trifu și Andreea Luca, de la Universitatea din București (România), locul II a fost obținut de Florian Bode și Florian Kaade de la Universitatea Bucerius (Germania), iar locul III a fost obținut de Aleksandr Sopko și Yana Medvedeva de la Universitatea de Stat Kutafin Moscova (Rusia).

Concursul de procese simulate în domeniul arbitrajului comercial internațional Willem Vis este cel mai mare și cel mai prestigios concurs internațional de drept privat din lume la care participă anual peste 400 de universități din întreaga lume, inclusiv cele mai prestigioase universități la nivel mondial.

Echipa se bucură de sprijin pedagogic pentru pregătire și din partea unor practicieni, printre care David Oprea, partener în cadrul societății de avocatură Markó & Udrea, Alin Florescu, avocat în cadrul societății de avocatură Markó & Udrea, și Andrei Greceanu, avocat în cadrul societății de avocatură Filip and Company, precum și din partea unor foști participanți la concurs, în particular Maria Avram, masterand la Queen Mary University of London. 

Echipa Universității din București se bucură de un important sprijin financiar din partea Facultății de Drept a Universității din București precum și de sponsorizări din partea unor prestigioase instituții și societăți de avocatură. Sponsori principali ai echipei sunt Filip and Company, Fundația Telekom România, Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen, Suciu, Popa și Asociații și Ţuca Zbârcea & Asociaţii. Echipa a primit, de asemenea, sponsorizări din partea societăților de avocatură Guia Naghi și Asociații, Leroy și Asociații, Markó & Udrea, MRP Partners, Paziuc & Jida Law Office, Răzvan Dincă & Asociații, Rizoiu & Poenaru, Stoica & Asociații, TAMC (Doru Trăilă, Adriana Almășan, Alexandru Moise, Eugen Chivu), Tudor Andrei & Associates – law firm associated with BDO, precum și din partea Sorinei Olaru și a Ralucăi Papadima. 

Universitatea din București mulțumește tuturor sponsorilor, fără de care performanța constantă a echipei nu ar fi posibilă.


Data publicării: 11.03.2020

« înapoi