Avizier

Avizier

Locul al doilea pentru echipa Facultății de Drept la concursul Civisthon UB

În data de 10 decembrie 2021, echipa Facultății de Drept formată din studenții Ana-Maria Țolea (anul I), Iulia Scarlat (anul I) și Artiom Radu (Master), mentorată de doamna profesor Camelia Toader și de drd. Ana-Maria Dimofte, a obținut locul al doilea la primul Civisthon UB organizat în cadrul evenimentului Local Civis Days, cu proiectul intitulat „Mediul academic în acțiune”, ce poate fi accesat la următoarea adresă.

Prin acest proiect, studenții au pus în valoare rolul social al unei Universități și necesiatea ca aceasta să exercite mai mult decât un rol pasiv în educarea și instruirea studenților, prin desfășurarea unor programe cu impact real în societate. În concret,  proiectul vizează crearea unui program prin care, în fiecare an, să se creeze unul sau mai multe grupuri de lucru interdisciplinare în cadrul universității, grupuri  care să cerceteze o problemă socială concretă și actuală, în vederea găsirii de soluții viabile. Cercetarea va include și vizite de studiu la universitățile din CIVIS pentru a vedea modul în care este abordată problema în altă comunitate academică. La finalul cercetării, va fi realizată o lucrare care să reflecte poziția comunității academice față de problema socială cercetată și posibilele soluții.

Acest rezultat încununează munca intensă depusă de membrii echipei în cele doar 4 zile alocate de Civisthon pentru pregătirea proiectului și prezentarea deosebită care i-a adus la numai un punct de echipa câștigătoare a Facultății de Chimie din cadrul Universității din București. Mulțumim tuturor celor implicați în proiectul Local Civis Days și felicităm toți studenții și mentorii implicați în acest eveniment!

 


Data publicării: 15.12.2021

« înapoi