Avizier

Avizier

Participarea Facultății de Drept a Universității din București la Concursul “Willem C. Vis” (ediția 2014-2015), cel mai mare concurs de drept privat din lume

Concursul de procese simulate “Willem C. Vis” este cel mai mare și cel mai prestigios concurs internațional de drept privat din lume. El reunește reprezentanți ai celor mai renumite universități la nivel mondial. Competiția cuprinde o versiune desfășurată anual la Viena (aflată la a 22-a ediție) și o versiune desfășurată anual la Hong Kong (aflată la a 12-a ediție). La ediția 2014-2015, au participat peste 100 de echipe la Hong Kong și aproximativ 300 de echipe la Viena.

Facultatea de Drept a Universității din București a fost reprezentată la ediția 2014-2015 de studenții Paul Banzea (pledant), Alexandra Enache (pledant), Luca Mateescu (pledant), Bogdan Nae, Diana Năcuță, Liana Stoica, Theodora Stoica (pledant) și Matei Ștefănescu.

Echipa Facultății de Drept a întâlnit, în rundele de pledoarii care au avut loc la Hong Kong, echipe de la Fordham University School of Law (SUA), Westfälische Wilhelms-Universität Münster (Germania), National Law Institute University (India) și Bhopal Shenzhen University (China), iar în rundele de pledoarii din Viena, echipe de la University of Wisconsin (SUA), Westminster International University in Tashkent (Uzbekistan), Pontifical Catholic University of Rio Grande do Sul (Brazilia) și University of Erlangen-Nurnberg (Germania).

La Hong Kong, studenții s-au clasat în jumătatea superioară a clasamentului (poziția 48 din 107 echipe), iar la Viena în prima treime a clasamentului (poziția 83 din 298 de echipe).

Studenții au fost pregătiți de cadre didactice ale Facultății de Drept și participanți la edițiile anterioare ale concursului: conf. univ. dr. Răzvan Dincă, av. drd. Vladimir Diaconiță, av. drd. Raluca Papadima, av. Ruxandra Bancu, av. Mihaela Gherghe și Șerban Dănescu.

Studenții au beneficiat de sprijin financiar din partea Facultății de Drept a Universității din București și din partea următorilor sponsori: Bulboacă & Asociații și PeliFilip (sponsori principali), Clifford Chance Badea, Răzvan Dincă & Asociaţii, DLA Piper Dinu, Kinstellar, Leaua & Asociații, Markó & Udrea, Sora & Asociații, TSAA Attorneys at Law, Ţuca Zbârcea & Asociaţii, și av. Andrei Zarafiu.

Studenții au beneficiat de asemenea de sprijin din partea Asociației pentru Susținerea Participării Studenților la Concursuri de Arbitraj. Asociația, fondată în 2015 de foști participanți la concursul Willem C. Vis și alți susținători ai tradiției participării României la această prestigioasă competiție, își propune să continue și să dezvolte această tradiție. Asociația are ca obiectiv secundar, în acest mod, promovarea arbitrajului în România în general.

Data publicării: 19.06.2015

« înapoi