Avizier

Avizier

Participarea Facultății de Drept a Universității din București la Concursul de arbitraj internațional Frankfurt Investment Arbitration Moot Court 2015

Frankfurt Investment Arbitration Moot Court, aflat la cea de-a opta ediție, este unul dintre cele mai prestigioase concursuri internaționale de arbitraj în domeniul investițiilor străine. Ediția de anul acesta, care s-a desfăşurat în perioada 9-15 martie 2015 în Frankfurt, Germania, a reunit peste 150 de participanți, provenind din aproximativ 30 de țări, reprezentanți ai unor renumite universități și arbitri recunoscuți la nivel mondial. Concursul este organizat de Wilhelm Merton Centre for European Integration and International Economic Order şi de Dr. Sabine Konrad (McDermott Will & Emery), cu sprijinul Camerei de Comerț și Industrie din Frankfurt şi reunește, în mod tradițional, reprezentanți ai unor renumite universități şi arbitri recunoscuţi la nivel mondial (Rudolf Dolzer, Emmanuel Gaillard, Bruno Simma sau Robert Hunter).

Aflată la prima participare în cadrul concursului, echipa Facultății de Drept a Universității din București a obținut performanța de a se califica în rundele finale eliminatorii ale competiției, clasându-se pe poziția a șaptea, din aproximativ 40 de echipe participante.

Echipa a pledat împotriva reprezentanților Universităţii Jindal (India), Universității Naționale din Singapore (Singapore), Universității din Wuhan (China) și ai Facultății de Drept Eugene Dupuch (Bahamas).

Facultatea de Drept a Universității din București a fost reprezentată de Mihaela Gheorghe (Anul IV), Marilena Hapca (Master), Ioana Pătrașcu (Anul IV) și Oana Todeilă (Master), iar echipa a fost coordonată de asist. univ. dr. Teodora Bantaș-Văduva.

Echipa mulțumește Facultăţii de Drept a Universităţii Bucureşti pentru sprijinul acordat în vederea participării la concurs, următorilor sponsori pentru susținerea financiară: Stoica & Asociaţii, Tănăsescu Gavrilă & Asociaţii şi Ţuca Zbârcea & Asociaţii, precum și specialiștilor de la Muşat & Asociaţii pentru îndrumarea în pregătire.

Data publicării: 24.06.2015

« înapoi