Avizier

Avizier

Participarea Facultății de Drept a Universităţii din București la Hexagonul Facultăţilor de Drept – Chișinău, 2017

În perioada 26-29 aprilie 2017 a avut loc HEXAGONUL FACULTĂŢILOR DE DREPT, manifestare studenţească tradiţională la care participă facultăţile de drept din cadrul următoarelor universităţi: Universitatea din Bucureşti, Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea „Al. I. Cuza” din Iaşi, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea de Vest din Timişoara şi Universitatea din Craiova. Evenimentul s-a desfășurat pentru prima oară la Chișinău, în organizarea Facultăţii de Drept a Universităţii de Stat din Moldova. Astfel, începând cu anul 2014, Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova a participat ca invitată la probele științifice (în afara clasamentului oficial al competiţiei), iar în anul 2016 Domnul Decan Sergiu Băieșu a propus organizarea competiției la Chișinău, echipa gazdă participând la toate probele concursului.

La ediția de anul acesta, clasamentul general pe facultăţi s-a prezentat astfel:

LOCUL I- Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative a Universității din Craiova
LOCUL II - Facultatea de Drept a Universității „Babeş-Bolyai” din Cluj Napoca
LOCUL III- Facultatea de Drept a Universității de Vest din Timișoara 

LOCUL IV - Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti 
LOCUL V - Facultatea de Drept a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi
LOCUL VI – Facultăţii de Drept a Universităţii de Stat din Moldova

LOCUL VII - Facultatea de Drept „Simion Bărnuțiu” a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu

Cupa Fair-play a fost acordată Facultății de Drept „Simion Bărnuțiu” a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.

Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti a câștigat proba științifică de drept penal, rezultatele fiind următoarele după cum urmează:

- la proba de Drept penal, studenții Valentina Dinu și Florin Bobei au ocupat locul I;
- la proba de Drept constituţional, studenţii Rareș Dumitru și Șerban Sîrbu  au ocupat locul V; 
- la proba de Drept civil, studentele Elena Zoița și Andrei Diaconescu au ocupat locul VII

Studenţii noştri au obținut rezultate bune la toate probele sportive:

- locul II la şah, prin studentul Călin Gălățeanu;
- locul II pentru echipa de fotbal compusă din Daniel Gutnic, Bogdan Licsandru, Andrei Pupăză, Andrei Ciolacu, Robert Popa-Badea, Sergiu Agachi, Paul Rădulescu, Rareș Vîjlănescu, Eduard Camciuc;
- locul III la tenis de masă, prin studentul Cristian Munteanu;
- locul IV pentru echipa de baschet fete compusă din Andreea Fillip, Roxana Abălaru, Cornelia Ioana Ardeleanu, Cristina Iacob și Ingrid Miclăuș; 

Îi felicităm şi le mulţumim pentru că au reprezentat cu cinste facultatea noastră. Pentru efortul depus şi pentru rezultatul obţinut, toţi cei clasaţi pe primele două locuri la probele la care au participat vor fi premiaţi cu sume din fondul „Moştenirea Profesorului Constantin Stoicescu”.

De asemenea, le adresăm felicitări şi mulţumiri următorilor colegi, cadre didactice, pentru efortul depus cu pregătirea studenţilor:

- Departamentul de Drept penal: lector univ. dr. Andra-Roxana Trandafir și drd. Ionuț Vișinescu – antrenorii echipei, precum și conf. univ. dr. Cristian Mitrache și drd. Sorin Toma – pentru sprijinul lor la pregătirea echipei,

- Departamentul de Drept public: lector univ. dr. Ramona Popescu şi dr. Fabian Niculae,
- Departamentul de Drept privat: asist. univ. dr. Bogdan Vișinoiu.
- Departamentul de educaţie fizică şi sport al Universităţii din Bucureşti: prof. univ. dr. Remus Dumitrescu, prof. univ. dr. Daniela Aducovschi, lector univ. dr. Bogdan Gozu, asist. univ. drd. Cătălin Şerban.

Totodată, îi felicităm pe toţi studenţii, membri ai delegaţiei facultăţii şi componenţi ai echipelor sportive, pentru dăruirea dovedită în timpul competiţiilor! 

Nu în ultimul rând, mulţumim Facultăţii de Drept a Universităţii de Stat din Moldova pentru primirea călduroasă şi pentru organizarea impecabilă a evenimentului. 

Anul viitor, Hexagonul Facultăților de Drept va avea loc în organizarea Facultății de Drept „Simion Bărnuțiu” a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, urmând ca în 2019 gazdă să fie Facultatea de Drept a Universității din București.


CONDUCEREA FACULTĂŢII DE DREPT
A UNIVERSITĂŢII DIN BUCUREŞTI

Bucureşti, 
1 mai 2017


Data publicării: 03.05.2017

« înapoi