Avizier

Avizier

Participarea echipei Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti la ICC Moot Court Competition

În anul universitar 2013-2014, Facultatea de Drept, Universitatea din Bucureşti, a participat la concursul ICC Moot Court Competition, cel mai important concurs internaţional universitar în domeniul dreptului internaţional penal. Astfel, ca urmare a trimiterii memoriilor, în perioada 18-23 mai 2014, echipa Facultăţii de Drept a participat la rundele orale ale concursului ce s-au desfăşurat în Haga, Olanda, la sediul Centrului Grotius al Universităţii Leiden, organizatori ai competiţiei, şi la sediul Curţii Penale Internaţionale.

Competiţia a fost una de un înalt nivel, beneficiind de sprijinul mai multor judecători ai Curţii Penale Internaţionale şi ai celorlalte jurisdicţii penale internaţionale. La concurs au luat parte 50 de universităţi, reprezentând 26 de ţări din întreaga lume. În rundele principale, echipa facultăţii noastre a întâlnit echipe din Israel, China (3 echipe diferite), Macao şi Palestina. Competiţia a fost câştigată de National University of Law, Delhi, India. Celelalte finaliste au fost Hebrew University of Jerusalem şi China Foreign Affairs University. Mai multe detalii privind echipele participante şi desfăşurarea concursului pot fi găsite pe site-ul www.iccmoot.com.

Aceasta este prima participare a unei echipe din România la concursul ICC Moot Court Competition şi a fost extrem de apreciată, feedback-ul general al judecătorilor rundelor principale, precum şi al reprezentanţilor competitorilor, fiind acela că Universitatea din Bucureşti a atins un nivel foarte înalt în condiţiile în care s-a aflat la prima participare la acest concurs.

Membrii echipei care au reprezentat Facultatea de Drept, Universitatea din Bucureşti, la concursul ICC Moot Court Competition 2014 sunt: Alexandra Măieţ (pledant), Ioana Oltean (pledant), Mihai Ioniţă (pledant), Mădălina Duţuleasa (consilier) şi Andreea Mădălina Papa (consilier). Echipa a fost antrenată de av. drd. Dragoş Pârgaru şi a beneficiat de sprijinul dnei. asist. univ. dr. Daniela Deteşeanu, al dnei. asist. univ. dr. Andra-Roxana Trandafir (Ilie) şi al  dnei. Ana-Maria Enache, participantă a ediţiei din 2012 a concursului din partea Universităţii din Leiden.

Echipa mulţumeşte pentru susţinerea financiară acordată în vederea participării la concurs sponsorilor: SCA Buduşan şi Asociaţii, SCA Sinescu & Nazat, SCA Doru Trăilă, Silviu Stratulat, Adriana Almăşan, Andrei Albulescu – Attorneys at Law, Cabinet de avocat „Dragoş Pârgaru”.

Data publicării: 27.05.2014

« înapoi