Avizier

Avizier

Preselecție European Law Moot Court Competition

În perioada octombrie 2018 - martie 2019 se va desfășura concursul European Law Moot Court Competition, unul dintre cele mai prestigioase concursuri de dreptul Uniunii Europene din lume. Printre facultățile care participă anual se numără College of Europe, King's College, Paris II, Maastricht University, Paris I, Universitatea din Viena, etc.

            Concursul reprezintă o experiență unică care contribuie în mod definitoriu la dezvoltarea academică și profesională a oricărui student.

ETAPELE CONCURSULUI:

-  ETAPA SCRISĂ (1 septembrie - 25 noiembrie) implică redactarea memoriilor scrise (Memorandum for Claimant - engleză și Memorandum for Defendant - franceză);

-  ETAPA REGIONALĂ (15 ianuarie - publicarea listei cu echipele care sunt calificate la această etapă) implică susținerea în luna februarie a argumentelor din cerere și întâmpinare, prin pledoarii;

- ETAPA FINALĂ (martie) implică susținerea de către cele mai bune echipe de la faza regională a pledoariilor la Curtea de Justiție a Uniunii Europene.

SELECȚIA ECHIPEI:

În cazul în care sunteți interesați, selecția echipei va avea loc în data de 17 octombrie 2018, la  Departamentul de Drept Public, etajul 2, Facultății de Drept, ora 19:00.

În vederea înscrierii, vă rugăm să ne transmiteți până la data de 16 octombrie 2018, ora 23:59 la adresa de e-mail , CV-ul în limba engleză sau franceză (precizând datele de contact și media obținută în fiecare an de studiu).

Selecția va consta într-un interviu în limba engleză și franceză cu privire la aspecte generale privind dreptul Uniunii Europene și întrebări în legătura cu speța de anul acesta (ce poate fi consultată pe site-ul concursului: http://www.europeanlawmootcourt.eu/).

CERINȚE:

·         Student al Facultății de Drept, Universitatea din București (anul II, III, IV de studiu).

·         Cunoașterea limbii Engleze este obligatorie. Având în vedere că faza scrisă presupune redactarea memoriilor și în limba franceză, iar rundele orale presupun pledoarii atât în limba engleză, cât și în limba franceză, vor avea prioritate studenții care cunosc și limba franceză.


Data publicării: 13.10.2018

« înapoi