Anunțuri

Anunțuri

Preselecție pentru concursul Willem C. Vis

În perioada octombrie 2015 – aprilie 2016 se va desfășura a XXIII-a ediție a concursului Willem C. Vis, cel mai mare concurs studențesc de drept privat din lume, în limba engleză. La ediția precedentă (2014-2015), au participat aproximativ 100 de echipe în cadrul versiunii din Hong Kong și aproximativ 300 de echipe în cadrul versiunii din Viena. Printre universitățile participante se numără, de exemplu, Harvard, Columbia, New York University, Paris 1, Paris 2, University College of London, Queen Mary University, Universitatea Stockholm, Universitatea Heidelberg, Universitatea Freiburg, Universitatea Fribourg.

Concursul Willem C. Vis reprezintă o extraordinară oportunitate profesională, socială și culturală și pregătește efectiv și temeinic studenții pentru o carieră în marile societăți de avocatură. Din punct de vedere tehnic, concursul implică o dispută arbitrală rezultând dintr-un contract de vânzare guvernat de Convenția de la Viena privind contractele de vânzare internațională de mărfuri. Mai multe detalii cu privire la concurs: http://www.cisg.law.pace.edu/vis.html.

În cazul în care sunteți interesat(ă) de participarea la acest concurs, vă rugăm să transmiteți la adresa de e-mail , până la data de 23 mai 2014, ora 23:00:

1)    CV în limba engleză, cu datele de contact (telefon și email);
2)    Fotografie recentă;
3)    Un document separat, în limba română, care să indice (a) media obținută în fiecare din anii de studiu anteriori și media pe semestrul I al anului în curs, inclusiv la Colegiu și (b) notele la fiecare din următoarele materii, în măsura în care au fost deja parcurse: Drept civil (Introducere, Persoane, Reale, Obligații, Contracte, Succesiuni), Drept comercial I și II, Drept internațional privat și Dreptul comerțului internațional;
4)    Un document separat, în limba engleză, care să indice motivele pentru care doriți să reprezentați Facultatea la acest concurs, competențele dumneavoastră care vă califică în acest sens (participare la alte concursuri de pledoarii sau debate, nivelul de engleză, capacitatea de muncă, etc) precum și numărul de ore pe săptămână pe care considerați că le-ați putea dedica acestei activități.

Vă rugăm să aduceți aceste documente cu dumneavoastră la preselecție.

Studenții eligibili (anul II, III sau IV dacă vor fi la master anul viitor) selectați pe baza documentelor trimise vor primi o speță pe e-mail. Preselecția va consta într-o scurtă pledoarie orală, în limba engleză, potrivit instrucțiunilor și modelelor care vor fi transmise celor invitați. Preselecția se va desfășura în data de 27 mai 2015, între orele 19-23, la Sala 215.

Echipa va fi coordonată de un colectiv de cadre didactice. În pregătirea ei, echipa va avea și sprijinul participanților la edițiile anterioare precum și al unor specialiști din domeniu.

Echipa care a participat la ediția XXII a beneficiat de sprijin financiar din partea Facultății de Drept a Universității din București și din partea următorilor sponsori: av. Ruxandra Bancu, Bulboacă & Asociații (sponsor principal), Clifford Chance Badea, Răzvan Dincă & Asociaţii, DLA Piper Dinu, Kinstellar, Leaua & Asociații, Markó & Udrea, av. Raluca Papadima, PeliFilip (sponsor principal), Paul Pop & Asociații, Sora & Asociații, TSAA Attorneys at Law, Ţuca Zbârcea & Asociaţii și av. Andrei Zarafiu.

Așteptăm înscrierile dumneavoastră și vă dorim mult succes!

Data publicării: 18.05.2015

« înapoi