Avizier

Avizier

Preselecție pentru concursul internațional ICC Moot Court Competition 2018

În perioada octombrie 2017 – mai 2018 se va desfășura o nouă ediție a concursului ICC Moot Court Competition, cea mai mare competiție universitară în domeniul dreptului internațional penal. Concursul este organizat de Centrul Grotius al Universității Leiden iar fazele finale au loc în Haga, Olanda. Totodată, în susținerea concursului este implicată Curtea Penală Internațională, finala competiției având loc chiar la sediul acesteia. 

Universitatea din București a participat, până în prezent, la patru ediții ale concursului. Intenția noastră este să transformăm într-o tradiție participarea la această competiție, mai ales prin obținerea de rezultate importante în anii următori. Totodată, prin participarea la un concurs de un asemenea nivel, intenționăm să promovăm acest atât de important domeniu al dreptului, mai ales în contextul internațional contemporan, și să aducem Universitatea din București printre centrele cunoscute ca un punct de referință în studiul dreptului internațional penal.

 Ultimele ediții ale concursului au beneficiat de implicarea celor mai importanți doctrinari și practicieni ai domeniului dreptului internațional penal. În aceste condiții, nivelul academic este unul înalt, crescând de la an la an. 

 Participarea la acest concurs reprezintă pentru studenți o excelentă expunere internațională, legăturile create și performanțele ce sperăm a fi atinse reprezentând beneficii foarte mari pentru viitoarele cariere. În plus, subliniem oportunitatea schimbului intercultural cu studenți și cadre didactice reprezentând cele mai importante universități în domeniul dreptului internațional public și, în special, în domeniul dreptului internațional penal.

 Detalii privind regulile de procedură ale concursului, dar și în legătură cu alte aspecte, se pot găsi pe pagina de internet a competiției, www.iccmoot.com.

Echipa va fi formată din 3 persoane, fiecare având calitatea de speaker. La preselecție pot participa studenții care în anul universitar 2017-2018 se vor afla în anul III sau în anul IV de studii.

În perioada următoarelor săptămâni se va derula procedura de selecție a membrilor echipei pentru ediția din anul universitar 2017-2018 a ICC Moot Court Competition. În cazul în care sunteți interesat(ă) de participarea la acest concurs, vă rugăm să trimiteți la adresa de e-mail   până la data de 15.06.2017, ora 17:00:
- un Curriculum Vitae, în limba engleză – orice format este acceptat, cu condiția să conțină toate informațiile specifice unui CV, în special informații referitoare la atestatele de cunoaștere a limbii engleze și la eventuale participări anterioare la diferite competiții sau programe extracurriculare;

- un document word în care să menționați: media fiecărui an de studiu până în prezent (precum și media primului semestru aferent anului de studiu în care vă aflați); notele obținute la materiile Drept internațional public, Organizații și relații internaționale, Drept penal. Partea Generală I, Drept penal. Partea Generală II, Drept penal. Partea Specială I, Dreptul Uniunii Europene I, Dreptul Uniunii Europene II, Criminologie și Teoria generală a dreptului (desigur, în măsura în care asemenea note vă sunt cunoscute până la data trimiterii documentului în vederea înscrierii).

A doua fază a preselecției va consta într-un interviu în limba engleză ce va avea loc în data de 15.06.2017, de la ora 19:00, în sala 213. Interviul va urmări evaluarea cunoștințelor de limba engleză, a măsurii în care candidatul își dorește să afecteze timp participării la acest concurs, a capacității de adaptare la probleme neprevăzute și a raționamentului logico-juridic (despre care subliniem că nu presupun o pregătire specifică). La interviu sunt așteptați toți cei care au trimis, în prealabil, documentele menționate anterior.

 Echipa va fi antrenată de un colectiv format din cadre didactice ale Facultății de Drept, Universitatea din București.

 Cu deosebit interes, așteptăm înscrierile dumneavoastră!


Data publicării: 08.06.2017

« înapoi