Avizier

Avizier

Preselecție pentru concursul internațional ICC Moot Court Competition 2023

În perioada noiembrie 2022 – iunie 2023 se va desfășura o nouă ediție a concursului ICC Moot Court Competition, cea mai mare competiție universitară în domeniul dreptului internațional penal. Fazele finale ale concursului au loc în Haga, Olanda. În susținerea concursului este implicată Curtea Penală Internațională, finala competiției având loc chiar la sediul acesteia.

Concursul beneficiază de implicarea unora dintre cei mai importanți doctrinari și practicieni în domeniului dreptului internațional penal. În aceste condiții, nivelul academic este unul foarte înalt, crescând de la an la an. Participarea la acest concurs reprezintă pentru studenți o excelentă expunere internațională, legăturile create și performanțele ce sperăm a fi atinse reprezentând beneficii foarte mari pentru viitoarele cariere.

Echipa va fi formată din 3 persoane, fiecare având calitatea de speaker. La preselecție pot participa studenții care în anul universitar 2022-2022 se află în anul III sau în anul IV de studii. Detalii despre concurs pot fi găsite la pagina https://iccmoot.com/. De asemenea, organizatorii au publicat deja speța ce reprezintă subiectul concursului din acest an. Speța poate fi lecturată la adresa:https://iccmoot.com/wp-content/uploads/2022/09/2023-Case-ICC-Moot-Court-Competition.pdf

În cazul în care sunteți interesat(ă) de participarea la acest concurs, vă rugăm să trimiteți la adresa de e-mail până la data de 20.11.2022, ora 23:59, un Curriculum Vitae, în limba engleză (orice format este acceptat, cu condiția să conțină toate informațiile specifice unui CV, în special informații referitoare la atestatele de cunoaștere a limbii engleze și la eventuale participări anterioare la diferite competiții sau programe extracurriculare)

A doua fază a preselecției va consta într-un interviu în limba engleză ce va avea loc în data de 21.11.2022, de la ora 19:30, în sala 1.16. Interviul va urmări evaluarea cunoștințelor de limba engleză, a măsurii în care candidatul își dorește să afecteze timp participării la acest concurs, a capacității de adaptare la probleme neprevăzute și a raționamentului logico-juridic. La interviu sunt așteptați toți cei care au trimis, în prealabil, documentele menționate anterior.

Cu deosebit interes, așteptăm înscrierile dumneavoastră!

Lect. univ. dr. Dragoș Pârgaru

 


Data publicării: 07.11.2022

« înapoi