Evenimente

Evenimente

Prima conferință „Secularizarea surselor moralității” ("The Secularisation of the Sources of Morality")

Suntem onorați să vă invităm la primul eveniment din seria de conferințe organizate de Institutul Tomist Angelicum din Roma, Institutul Tomist din București și Centrul pentru Studii de Drept Natural și Analiză Normativă, care va avea loc pe data de 7 martie 2024, orele 19.00, în Sala „Constantin Stoicescu” a Facultății de Drept.

Prima conferință, „Secularizarea surselor moralității” ("The Secularisation of the Sources of Morality"), va fi susținută de Ezra Sullivan, preot, călugăr dominican și profesor, care predă teologie morală, filozofie morală și psihologie în cadrul Universității Toma din Aquino (Angelicum), din Roma, Italia. Articolele sale tratează câteva dintre cele mai stringente dileme morale și spirituale ale societății contemporane: de la folosirea marijuanei ca drog recreațional, la impactul inteligenței artificiale asupra manipulării individului, până la legitimitatea asigurărilor de sănătate oferite de către stat persoanelor vulnerabile și la justificarea folosirii vaccinurilor fabricate din materiale obținute în urma avorturilor. De asemenea, cărțile sale discută despre importanța obișnuinței (habitus) în construirea caracterului moral și menirea preotului în secolul XXI.

Intrarea la eveniment se face doar pe baza pre-înregistrării la link-ul următor: https://docs.google.com/.../1Axe76ofgDwLWWqaI.../viewform....

Le suntem recunoscători partenerilor noștri, Facultatea de Drept a Universității din București, Societatea de avocați STOICA & ASOCIAȚII, Editura Universul Juridic și redacției Syntopic pentru sprijinul acordat în organizarea acestui eveniment.

Prezentarea va fi urmată de o discuție cu invitatul și se va desfășura în limba engleză.

Vă așteptăm alături de noi pentru o discuție deosebit de relevantă!


Data publicării: 08.02.2024

« înapoi