Evenimente

Evenimente

Procesul cu jurați în sistemul penal american: perspectivele magistraților

La data de 16 noiembrie 2020, începând cu ora 16.00, Facultatea de Drept, Universitatea din București, prin Centrul de Cercetare în Domeniul Științelor Penale și Ambasada Statelor Unite în România, programul OPDAT organizează evenimentul ”Procesul cu jurați în sistemul penal american: perspectivele magistraților”.

Jessica Kim, consilierul juridic rezident pe problem legate de corupție al Ambasadei SUA la București, împreună cu judecătorul federal Edmund A. Sargus Jr. vor prezenta trăsăturile principale ale procesului cu jurați în sistemul penal American. Cei doi invitați vor discuta despre selecția juraților (voir dire), funcțiile acestora în faza de judecată, rolul deliberării și al verdictului exprimat de jurați. Cei doi invitați vor analiza avantajele și dezavantajele unui sistem penal bazat pe procesul cu jurați.

Evenimentul va avea loc online și va fi deschis tuturor studenților și profesorilor Facultății de Drept a Universității din București. Înregistrarea este obligatorie și poate fi făcută prin completarea acestui formular cel târziu la data de 13 noiembrie 2020.

Detaliile privind platforma ce va fi folosită și modalitatea de conectare vor fi comunicate după finalizarea înregistrărilor.


Data publicării: 04.11.2020

« înapoi