Avizier

Avizier

Prof. univ. dr. Camelia Toader de la Facultatea de Drept, preşedinte al Camerei a opta la Curtea de Justiţie a Comunităţilor Europene

Joi, 8 octombrie, ca urmare a alegerii preşedintelui Curţii de Justiţie a Comunităţilor Europene  şi a alegerii preşedinţilor camerelor de cinci judecători, judecătorii Curţii au ales dintre ei preşedinţii camerelor de trei judecători, în conformitate cu articolul 10 alineatul (1) din Regulamentul de procedură al Curţii de Justiţie.

Astfel, au fost aleşi, pentru o perioadă de un an: domnul Egils Levits, preşedinte al Camerei a cincia, doamna Pernilla Lindh, preşedinte al Camerei a şasea, doamna Rosario Silva de Lapuerta, preşedinte al Camerei a şaptea, şi doamna Camelia Toader, preşedinte al Camerei a opta.

În aplicarea aceleiaşi dispoziţii, Curtea a desemnat în aceiaşi zi, pentru o perioadă de un an, pe domnul Paolo Mengozzi, ca prim avocat general.

Doamna Camelia Toader este profesor doctor la Catedra de Drept Privat a Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti, una dintre cele mai vechi instituţii de învăţământ superior din România şi care, pe 25 noiembrie, va sărbători 150 de ani de la înfiinţare. Prin alegerea sa în această înaltă funcţie, forurile europene conferă o nouă recunoaştere a calităţilor morale şi profesionale ale profesorilor care predau la Facultatea de Drept a celei mai vechi instituţii bucureştene de învăţământ superior, alături de doamna profesor Toader în instituţiile de europene aflându-se şi alte prestigioase cadre didactice din comunitatea noastră academică.

Data publicării: 11.10.2009

« înapoi