Evenimente

Evenimente

Reglementări privind mass-media audiovizuală în cursul pandemiei COVID-19 în Europa Centrală și de Est

Facultatea de Drept a Universității Eötvös Loránd (ELTE) și Facultatea de Drept a Universității din București (UB) au plăcerea de a anunța organizarea  unei conferințe intitulate "Reglementări privind mass-media audiovizuală în perioada COVID-19 în Europa Centrală și de Est".

De la izbucnirea pandemiei globale de Coronavirus în martie 2020, statele din întreaga lume s-au străduit să-și protejeze cetățenii atât de agentul patogen în sine, cât și de impactul complex al acestuia asupra societății. Dezinformarea se răspândește rapid în mediul online, în special pe platformele de comunicare socială. Uneori, ele depășesc simplul statut de „informații false”. Așa-zisele „remedii” pot prezenta riscuri grave pentru sănătate. În aceste condiții, în încercarea de a găsi un echilibru între prioritățile naționale în domeniul sănătății și „infodemia” de știri false și necesitatea de informare a cetățenilor, autoritățile, atât la nivel național cât și european, au întreprins numeroase inițiative în acest domeniu.

Conferința se adresează cadrelor didactice și doctoranzilor, indiferent de universitatea de proveniență. Lucrările conferinței se vor desfășura în limba engleză.

Data conferinței: 30 septembrie 2022 (vineri)

Data limită de transmitere a titlului și rezumatului prezentării (în limba engleză, nu mai mult de 400 de cuvinte): 1 iulie 2022 (vineri); Acestea se vor trimite la următoarele adrese de email: ;

Termen de aprobare a participării /primire a răspunsului: 2 septembrie 2022 (vineri)

Locul de desfășurare: Platforma Zoom


Data publicării: 03.05.2022

« înapoi