Avizier

Avizier

Rezultatele Concursului de Procese Simulate de Drept Procesual Penal

Pe data de 29 aprilie 2014 a avut loc, in Sala de Consiliu a Palatului Facultăţii de Drept, faza finală a Concursului de Procese Simulate de Drept Procesual Penal, competiţie organizată de Departamentul de Drept Penal al Facultăţii de Drept în colaborare cu Asociaţia Studenţilor în Drept. Faza finală a constat într-o pledoarie orală pe care cele 5 echipe finaliste au trebuit să o susţină în faţa unui juriu format din Prof. univ. dr. Anastasiu Crişu, Lector univ. dr. Andrei Zarafiu şi doamna Mirela Popescu, judecător la Secţia Penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Cei 10 finalişti, împărţiţi în 5 avocaţi şi 5 procurori, au trebuit fiecare să susţină o pledoarie de 10 minute privind speţa elaborată de Departamentul de Drept Penal, urmată de o replică sau duplică de câte 5 minute, după caz. Susţinuţi fiind de colegii lor, toţi finaliştii au dat dovadă de un înalt nivel de pregătire şi de cunoştinţe peste medie în domeniul dreptului procesual penal.

În cele din urmă, premiile juriului, în valoare de peste 2 000 lei, au revenit următorilor:

Premiul I, pentru confruntarea avocat/procuror de cel mai ridicat nivel, le-a revenit Marinei Niţă, anul III, seria I, grupa 304 şi Deliei Florina Marin, anul III, seria a III-a, grupa 316.

Premiul pentru cel mai bun pledant i-a revenit lui Bogdan Bălan, anul III, seria a II-a, grupa 309.

Premiul pentru redactarea celui mai bun memoriu scris a revenit echipei formate din Bogdan Bălan, anul III, seria a II-a, grupa 309 şi Paul Ţurcan, anul III, seria a II-a, grupa 310.

Organizatorii doresc să mulţumească editurii Hamangiu pentru cărţile oferite drept premiu.

Data publicării: 09.05.2014

« înapoi