Avizier

Avizier

Rezultatele echipei Facultății de Drept, Universitatea din București la concursul de Drept internațional public Charles Rousseau - 2022

În perioada 9-14 mai 2022 s-au desfășurat, în orașul Brest, Franța, Rundele Internaționale ale Concursului Charles Rousseau, unul dintre cele mai importante concursuri de Drept Internațional Public, în cadrul căruia participă în mod obișnuit peste 20 de echipe din diferite state ale lumii.

Echipa Facultății de Drept a Universității din București a fost formată din studentele Bianca Bănățeanu, Monica Stoica, Roxana Vener si Anda Zamfir și a avut ca antrenori pe dna. lect. univ. dr. Elena Lazăr și dl. asist. univ. dr. Adrian Nicușor Popescu. La această ediție a concursului, echipa Facultății de Drept a obținut o serie de rezultate remarcabile:

 1. În cadrul Rundelor Internaționale ale concursului s-au obținut distincțiile pentru prima echipa care a reușit performanța de a se califica în sferturile de finală, rezultat care a fost obținut pentru prima oară în cadrul acestui concurs de către una dintre echipele Facultății de Drept.

 2. La Rundele Interaționale ale concursului, dra. studentă Monica Stoica s-a remarcat ca fiind în topul celor mai buni pledanți la nivel internațional, obținând locul al II-lea pentru Cel mai bun pledant, din totalul de 10 premii care au fost acordate diferitilor participanți.

Menționăm faptul că în cadrul concursului au pledat peste 80 de studenți de la cele mai prestigioase universități ale lumii, precum Université Aix-Marseille (câștigătoarea concursului din acest an), Université de Sherbrooke, Université catholique de Louvain, Université Libre de Bruxelles, Institut des Relations Internationales du Cameroun. Această performanță confirmă calitatea excepțională a școlii de Drept internațional a Facultății de Drept a Universității din București care a obținut, de-a lungul timpului, rezultate la cel mai înalt nivel la toate concursurile internaționale de top în domeniul Dreptului internațional public, pe lângă Charles Rousseau: Ben Telders, Philip C. Jessup, Rene Cassin, Jean Pictet și Price Media Law Moot Court.

Felicităm întreaga echipă, studentele Bianca Bănățeanu, Monica Stoica, Roxana Vener și Anda Zamfir, precum și antrenorii lect. univ. dr. Elena Lazăr și asist. univ dr. Adrian Nicușor Popescu, pentru efortul depus și pentru rezultatele excepționale obținute!

 


Data publicării: 31.05.2022

« înapoi