Avizier

Avizier

Rezultatele echipei Facultății de Drept la Etapa Internațională a Concursului de Drept Internațional Philip C. Jessup

 

1.        Context

În perioada 15 - 26 martie 2021 s-au desfășurat, în regim online, Rundele Preliminare Internaționale, iar în perioada 30 martie - 7 aprilie 2021 s-au desfășurat Rundele Avansate Internaționale, aferente Concursului de Drept Internațional Philip C. Jessup.

La ediția de anul acesta au participat 574 de echipe din 90 de state. Au fost susținute 2036 de runde, având o durată de aproximativ 3000 de ore, în cadrul cărora au participat aproximativ 2000 de studenți. 

Echipa Facultății de Drept a Universității din București, antrenata de Lazar Elena si Victor Stoica,  s-a clasat pe locul 44 din 574 echipe si a fost formată din Catalin Apătean, Maria Bodea, Mihai Bădescu și Maria Ghorashi. 

 

2.        Rezultate

Anul acesta, echipa Facultății de Drept a obținut două rezultate remarcabile.   

Primul rezultat: Calificare la Rundele Avansate Internaționale

Echipa Facultății de Drept a Universității din București a parcurs cu succes Etapa Rundelor Preliminare Internaționale (în cadrul căreia au participat 574 echipele înscrise la nivel internațional). Echipa Facultății de Drept s-a calificat pentru a pleda în cadrul Rundelor Avansate Internaționale ale Concursului, făcând parte din cele 168 de echipe care au obținut rezultate excelente în cadrul Rundelor Preliminare Internaționale.

Al doilea rezultat: „Awards for top 100 oralists”

Echipa Facultății de Drept a Universității din București a obținut două distincții la categoria „Cei Mai Buni 100 Pledanți” (Top 100 Best Oralists Awards).

 

Ø  Maria Ghorashi, studentă în anul III, a obținut locul 49 la categoria Cei mai Buni 100 Pledanți, iar Maria Bodea, studentă în anul III, a obținut locul 99 la aceeași categorie.  

 

Îi felicităm pe Cătălin Apătean, Maria Bodea,  Mihai Bădescu și Maria Ghorashi pentru efortul depus și pentru rezultatele obținute!


Data publicării: 18.05.2021

« înapoi