Avizier

Avizier

Rezultatele echipei Facultății de Drept la rundele preliminare din Brazilia ale concursului internațional PHILIP C. JESSUP

1.        Context

În perioada 22-26 februarie 2021 s-au desfășurat, în regim online, Rundele Preliminare aferente Concursului de Drept Internațional Philip C. Jessup.

Concursul internațional de pledoarii simulate Philip C. Jessup este concursul de pledoarii simulate de cea mai mare anvergură. [1] Anual, la Concursul Philip C. Jessup participă aproximativ 700 facultăți de drept, din aproximativ 100 de jurisdicții.

Anul acesta, speța fictivă studiată de participanți a fost despre pandemia cu virusul J-VID-18, un avion privat doborât și un om de știință pe fugă.

În cadrul competiției preliminare, au participat 12 universități si un total de 41 de studenți.

Concursul a fost jurizat de profesioniști ai dreptului internațional, inclusiv diplomați, avocați sau procurori ce își desfășoară activitatea în multiple jurisdicții.

2.        Rezultate

Echipa Facultății de Drept a Universității din București s-a clasat pe locul III.

Maria Bodea, studentă în anul 3, a obținut locul IV in clasamentul best oralists.

Maria Ghorashi Alhosseini, studentă în anul 3, a obținut locul V, Mihai Bădescu, student masterand, a obținut locul VIII, iar Catalin Apătean, student în anul 4, a obținut locul XII. 

 

ÎI felicităm pe Maria Bodea, Maria Ghorashi, Mihai Bădescu și Cătălin Apătean pentru rezultatele obținute și le dorim succes la rundele globale ale

Concursului Philip C. Jessup![1] https://www.ilsa.org/about-jessup/


Data publicării: 12.03.2021

« înapoi