Avizier

Avizier

Rezultatele ediției a 7-a a concursului Bucharest Pre-Moot organizat în cadrul pregătirii pentru concursul Willem Vis

Universitatea din București și Asociația Vindobona pentru Promovarea Arbitrajului în România au organizat la București, în perioada 7-8 martie 2020, a 7-a ediție a conferinței internaționale în domeniul arbitrajului și contractelor comerciale internaționale și concursului de pledoarii Bucharest Pre-Moot în cadrul pregătirii pentru participarea la concursul Willem Vis.

Conferința internațională și concursul Bucharest Pre-Moot s-au bucurat de prezența a peste 150 de participanți. Organizarea acestora a fost sponsorizată de Universitatea din București și Asociația Vindobona pentru Promovarea Arbitrajului în România, cu sprijin din partea următorilor sponsori principali: Filip and Company, Fundația Telekom România, Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen, Suciu, Popa și Asociații și Ţuca Zbârcea & Asociaţii. Echipa a primit, de asemenea, sponsorizări din partea societăților de avocatură Guia Naghi și Asociații, Leroy și Asociații, Markó & Udrea, MRP Partners, Paziuc & Jida Law Office, Răzvan Dincă & Asociații, Rizoiu & Poenaru, Stoica & Asociații, TAMC (Doru Trăilă, Adriana Almășan, Alexandru Moise, Eugen Chivu), Tudor Andrei & Associates – law firm associated with BDO, precum și din partea Sorinei Olaru și a Ralucăi Papadima. Evenimentul s-a bucurat de sprijin din partea Asociației Studenților în Drept. 

În deschiderea conferinței internaționale din data de 7 martie a vorbit conf. univ. dr. Radu Rizoiu, prodecan al Facultății de Drept a Universității din București. Temele abordate în cadrul conferinței, ale cărei lucrări s-au desfășurat în limba engleză, au fost: (a) Acorduri Arbitrale Unilaterale (speakers: conf. univ. dr. av. Cristina Florescu, lect. univ. av. dr. Raluca Papadima și av. Lucian Ilie), (b) Participarea Experților în Arbitrajul Comercial și Potențiale Conflicte de Interese (speakers: av. Michael Lee și av. Cătălina Bîzîc) (c) Suspiciunea de neexecutare a obligației vânzătorului de a preda bunuri conforme (speakers: asist. univ. dr. av. Cristian Paziuc și av.drd. Mihaela Gherghe) și (d) Efectele garanției contra viciilor: daune-interese, înlocuirea bunului, înlăturarea viciilor (speakers: prof. univ. dr. Larry di Matteo, asist. univ. dr. Vladimir Diaconiță și conf. univ. dr. Octavian Cazac). 

La concursul Bucharest Pre-Moot au participat următoarele 15 universități din 10 țări: Universitatea Catolică din Louvain (Belgia), Universitatea din Bremen (Germania), Universitatea Bucerius (Germania), Universitatea „Heinrich Heine” Düsseldorf (Germania), Universitatea Heidelberg (Germania), Universitatea din Münster (Germania), University College London (Marea Britanie), Universitatea de Stat din Moldova (Moldova), Universitatea Jagiellonian (Polonia), Universitatea de Stat Kutafin Moscova (Rusia), Școala Rusă de Drept Privat (Rusia), Universitatea Comenius (Slovacia), Universitatea Bilkent (Turcia), Universitatea Central Europeana (Ungaria) și Universitatea din București (România). 

În clasamentul pe echipe, locul I a fost obținut de Universitatea Heidelberg (Germania), locul II a fost obținut, la egalitate, de Universitatea Bucerius (Germania) și Universitatea Düsseldorf (Germania), iar pe locul III s-au clasat, la egalitate, de Universitatea din București (România) și Universitatea din Münster (Germania).

 În clasamentul celor mai buni pledanți, din aproximativ 80 de studenți, locul I a fost obținut de Florian Bode de la Universitatea Bucerius (Germania), locul II a fost obținut de Peter Würz de la Universitatea din Düsseldorf (Germania), locul III a fost obținut de Miruna Tocileanu de la Universitatea din București (România), locul IV a fost obținut de Florian Kaade de la Universitatea Bucerius (Germania), iar locul V a fost obținut de Pascal Beleiu de la Universitatea din Heidelberg (Germania).

În plus, la categoria cel mai bun pledant pentru Reclamant a câștigat Can Sarp Özcan de la Universitatea Bilkent (Turcia), iar la categoria cel mai bun pledant pentru Pârât a câștigat Andreea Luca de la Universitatea din București (România).

În clasamentul celor mai bune binoame, locul I a fost obținut, la egalitate, de Cătălin-Șerban Apătean și Miruna Tocileanu, respectiv Mălina-Alexandra Trifu și Andreea Luca, de la Universitatea din București (România), locul II a fost obținut de Florian Bode și Florian Kaade de la Universitatea Bucerius (Germania), iar locul III a fost obținut de Aleksandr Sopko și Yana Medvedeva de la Universitatea de Stat Kutafin Moscova (Rusia).

Următorii studenți au obținut un premiu special de anduranță pentru efortul extraordinar de a susține 6 runde consecutive de pledoarii: Friedrich von Bosse de la Universitatea din Bremen (Germania), Keanu Gerdes de la Universitatea din Bremen (Germania), Alba Schulzt de la Universitatea Heidelberg (Germania), Silas Mohr de la Universitatea Heidelberg (Germania), Ann-Sophie Altorjay de la Universitatea din Münster (Germania), Maria Włoskowicz de la Universitatea Jagiellonian (Polonia), Szymon Tkaczyk de la Universitatea Jagiellonian (Polonia), Orsolya Sara Kovats de la Universitatea Comenius (Slovacia), Simona Vaclavikova de la Universitatea Comenius (Slovacia), Muhammed Hanifi Değirmençay de la Universitatea Bilkent (Turcia), Can Sarp Özcan de la Universitatea Bilkent (Turcia), Nil Zeren Özdemir de la Universitatea Bilkent (Turcia), Ece Nur Yıldız de la Universitatea Bilkent (Turcia), și Marat Khasanshin de la Școala Rusă de Drept Privat (Rusia).

Mulțumim tuturor arbitrilor și îi felicităm pe toți studenții participanți. 

Comitetul de organizare este compus din: lect. univ. dr. Raluca Papadima, cadru didactic la Universitatea din București, Collège Juridique d’Études Européennes și Campbell University, av. drd. Mihaela Gherghe, avocat în cadrul societății de avocatură Rizoiu & Poenaru, Cristina Badea, avocat în cadrul societății de avocatură Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen, și Horia Rădulescu, avocat în cadrul societății de avocatură Nestor Nestor Diculescu Kingston PetersenData publicării: 11.03.2020

« înapoi