Evenimente

Evenimente

Runda Regionala a European Law Moot Court Competition - ELMC

Runda RegionalăEuropean Law Moot Court Competition (ELMC) la Facultatea de Drept a Universității din București. Invitație pentru a participa la Finala Rundei Regionale 

În perioada 13-16 februarie 2020, Facultatea de Drept găzduiește una din cele patru Runde Regionale ale European Law Moot Court Competition - ELMC (celelalte trei runde fiind organizate de Universitățile din Gent, Leiden și Lisabona). 

European Law Moot Court Competition este cel mai vechi și prestigios concurs de procese simulate de Dreptul Uniunii Europene din lume, fiind organizat din anul 1988 până în prezent. Anual, peste 80 de echipe se înscriu la acest concurs, din care cele mai bune 48 participă la cele patru runde regionale, în scopul calificării în runda finală, care se desfășoară în fiecare an la Luxemburg, la sediul Curții de Justiție a Uniunii Europene. 

Astfel, la Runda Regională de la București vor participa 12 din cele mai bune echipe, fiind arbitrate de profesori prestigioși, judecători ai Curții de Justiție a Uniunii Europene, specialiști reputați în Dreptul Uniunii Europene.

Finala Rundei Regionale se va desfășura în ziua de sâmbătă, 15 februarie 2020, în Aula Magna a Facultății de Drept, începând cu ora 14.30, iar ceremonia de decernare a premiilor și desemnare a echipei finaliste va începe de la ora 17.00, în același loc.

Toate persoanele pasionate de Dreptul Uniunii Europene și de competițiile de tip “debate” sunt invitate să asiste la acest eveniment.    

 


Data publicării: 13.02.2020

« înapoi