Avizier

Avizier

Selecție concurs Rene Cassin 2024/Selecție BIP Universite Catholique de Lyon 2024

UNIVERSITATEA DIN BUCUREȘTI FACULTATEA DE DREPT 

Centrul de Drepturile Omului 

Colegiul Juridic Franco-Român de Studii Europene

SELECȚIE EXTINSĂ: CONCURSUL René Cassin DE DREPT EUROPEAN AL DREPTURILOR OMULUI – ediția 2024 și PROIECTUL BLENDED INTENSIVE PROGRAM (BIP) – concurs francofon de pledoarii în domeniul Dreptului european al drepturilor omului

Centrul de Drepturile Omului şi Colegiul Juridic Franco-român de Studii Europene anunţă organizarea preselecţiei pentru concursul internaţional pe teme de Drept European al Drepturilor Omului "René Cassin”, ediția 2024.

Pentru participarea la concursul "René Cassin”, ediția 2024, va fi selectată o echipă de 3 studenți care întrunesc următoarele criterii:

1. calitatea de student al Facultăţii de Drept a UB în anul III sau anul IV de studii licență ori masterat

2. o foarte bună cunoaştere a limbii franceze

3. aptitudinea de a vorbi în public şi de a lucra în echipă

4. cunoştinţe de bază în domeniul Dreptului internaţional public şi al Dreptului internaţional al drepturilor omului

Selecţia va avea loc în data de 8 noiembrie 2023, începând cu ora 12.30 la sediul Centrului de Drepturile Omului (camera 0.30, demisol) și va consta într-o discuţie în limba franceză, pe marginea speţei (disponibilă pe pagina web concursului: https://concourscassin.com/Fichiers/Concours2024/casPratique20230921104734_18746.pdf.

În timpul discuției, participanţii vor putea consulta orice material (în format scris sau electronic) pe care îl consideră necesar.

Pentru participarea la proiectul Blended Intensive Program – concurs francofon de pledoarii în domeniul Dreptului european al drepturilor omului vor fi selectați încă 3 studenți care întrunesc următoarele criterii:

1. calitatea de student al Facultăţii de Drept a UB în anul II, III sau IV de studii licență sau masterat

2. o foarte bună cunoaştere a limbii franceze

3. aptitudinea de a vorbi în public şi de a lucra în echipă

4. cunoştinţe de bază în domeniul Dreptului internaţional public şi al Dreptului internaţional al drepturilor omului

→ Proiectul BIP presupune participarea studenților selectați la o serie de cursuri organizate on-line, având ca obiectiv pregătirea în vederea participării la un concurs de pledoarii pe teme de Drept european al drepturilor omului (atât cursuri de Drept european al drepturilor omului, cât și cursuri de metodología participării la un concurs internațional), precum și la etapa față-în-față, constând în participarea la un concurs de pledoarii care în anul 2024 va fi găzduit de Universite Catholique de Lyon.

→ Studenții care vor participa în cadrul acestui BIP vor putea fi incluși în echipa concursului "René Cassin”, ediția 2025 (în cazul studenților aflați în prezent în anul IV, sub rezerva admiterii la un program de master al Facultății de Drept a UB).

→ Alți studenți interesați pot participa la etapa on-line a proiectului.

Selecţia va avea loc în data de 8 noiembrie 2023, începând cu ora 12.30 la sediul Centrului de Drepturile Omului (camera 0.30, demisol) și va consta într-un interviu care se va desfășura în limba franceză. Înainte de selecția propriu-zisă se va face o scurtă prezentare a acestui proiect, pentru a răspunde eventualelor întrebări legate de participarea la acesta.

Studenții interesați sunt rugați să își exprime intenția de participare la unul dintre cele două proiecte (selecție concurs René Cassin - ediția 2024, respectiv BIP Universite Catholique de Lyon) prin transmiterea unui scurt mesaj email, indicând numele, anul de studiu și eventual grupa, la adresele de email: și respectiv .

Vă așteptăm !

Lect. univ. Daniela-Anca Deteșeanu

Lect. univ. Carmen Achimescu

 

 

 Data publicării: 03.11.2023

« înapoi