Avizier

Avizier

Succes al Facultății de Drept a Universității din București la ediția Viena a Concursului “Willem Vis”, cel mai mare concurs de drept privat din lume

Echipa Facultății de Drept a Universității din București a câștigat distincții remarcabile la faza orală a concursului “Willem Vis”, care s-a desfășurat la Viena în perioada 12-17 aprilie 2014. Echipa obținuse deja rezultate spectaculoase la ediția Hong Kong a concursului, desfășurată cu 2 săptămâni în urmă. La Viena, echipa s-a calificat în rundele finale eliminatorii ale competiției, un rezultat care reprezintă o premieră absolută pentru echipele din România participante la această prestigioasă competiție. În mod cumulativ, la Hong Kong și Viena, echipa Universității din București a obținut distincții la 5 din cele 8 categorii.

Concursul de procese simulate în domeniul arbitrajului comercial internațional “Willem Vis” este cel mai mare și cel mai prestigios concurs internațional de drept privat din lume. El reunește în mod tradițional reprezentanți ai celor mai renumite universități la nivel mondial. Competiția cuprinde o versiune desfășurată anual la Viena (aflată la a 21-a ediție) și o versiune desfășurată anual la Hong Kong (aflată la a 11-a ediție). La ediția desfășurată la Viena au participat 294 de echipe din 66 de țări.

În rundele generale de pledoarii de la Viena, echipa s-a întâlnit cu următoarele 4 echipe: Universitatea din Nisa (Franța), Facultatea de Drept Sandra Day O’Connor din cadrul Universității de Stat Arizona (SUA), Universitatea Marburg (Germania) și Universitatea Municipală Londra (Anglia). Pe baza rezultatelor obținute în rundele generale, echipa s-a calificat în rundele finale eliminatorii, obținând astfel o distincție la categoria “Frédéric Eisemann” pentru cea mai bună echipă la rundele de pledoarii, cea mai prestigioasă categorie din cadrul concursului. Locul 1 la această categorie a fost câștigat de Universitatea Deakin (Australia). În rundele de pledoarii, echipa Facultății de Drept a Universității din București a fost reprezentată de studenții Andreea Armanu, Șerban Dănescu, Crina Gealatu (pledant principal), Mihaela Gheorghe, Mihaela Gherghe  (pledant principal) și Geanina Stîngaciu.

În plus, studenta Crina Gealatu a obținut o distincție individuală la categoria “Martin Domke” pentru cel mai bun pledant, din aproximativ 1000 de studenți pledanți în cadrul competiției. Locul 1 la această categorie a fost câștigat de un student de la Universitatea San Diego (SUA).

Rezultatele complete sunt disponibile pe site-ul concursului: http://www.cisg.law.pace.edu/vis.html.

Membrii echipei care au reușit să obțină această performanță excepțională sunt : Andreea Armanu (pledant), Șerban Dănescu (pledant), Ștefan Dinu, Crina Gealatu (pledant), Mihaela Gheorghe (pledant), Mihaela Gherghe (pledant), Geanina Stîngaciu (pledant) și Radu Văleanu.

Echipa a fost antrenată de un colectiv alcătuit din conf. univ. dr. Răzvan Dincă, av. drd. Raluca Papadima și av. drd. Vladimir Diaconiță.

Echipa mulțumește antrenorilor, cadrelor didactice și specialiștilor pentru îndrumarea la pregătire. De asemenea, echipa mulțumește pentru susținerea financiară acordată în vederea participării la concurs sponsorilor: SCA “Ţuca Zbârcea & Asociaţii” (sponsor principal), SCA “Răzvan Dincă & Asociaţii”, SCA “DLA Piper Dinu”, Kinstellar, SCA “Markó & Udrea”, SCA “Leaua & Asociații”, CA “Raluca Papadima”, SC Dotware SRL, SC Apsisware SRL, conf. univ. dr. av. Traian Briciu, CA “Paul Pop & Asociații”, SCA “Eversheds Lina & Guia”, SC Carpatcement Holding SA, TSAA Attorneys at Law, SCA “Clifford Chance Badea” și BNPA “Stoica și Vișinoiu”.

Data publicării: 24.04.2014

« înapoi