Avizier

Avizier

Succes al Universităţii din Bucureşt la Concursul de procese simulate „Philip C. Jessup”, Washington DC, 2013

Concursul internaţional de procese simulate „Philip C. Jessup” este cea mai prestigioasă şi cea mai dezvoltată competiţie de drept internaţional public din lume. În 2012-2013 s-a desfăşurat cea de-a 54-a ediţie, participând în total peste 550 de facultăţi de drept din mai mult de 80 de state.

Rundele internaţionale ale concursului s-au desfăşurat la Washington, DC, Statele Unite ale Americii, în perioada 31 martie – 7 aprilie 2013, sub coordonarea International Law Students Association şi White & Case. Au fost prezente 126 de echipe, printre care şi cea a Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti.

Echipa a fost formată din Viorel Chiricioiu (anul III), Dragoş-Mihai Ghiţă (anul III), Cezara-Laura Grama (anul IV), Elena-Laura Lupu (anul III) şi Victor-Iulian Maier (anul III), fiind coordonată de dl. lector univ. dr. Ion Gâlea.

Echipa Universităţii din Bucureşti s-a întâlnit la Washington cu Universitatea din Macao (Macao), Universitatea Masaryk (Cehia), Universitatea Reykjavik (Islanda) şi Universitatea Municipală din Hong Kong (Hong Kong).

Studenţii români au obţinut premiul „Alona E. Evans”, locul I, pentru cele mai bune memorii scrise din competiţie având cel mai mare punctaj cumulat al memoriilor redactate pentru reclamant, respectiv pentru pârât, reuşind să plaseze astfel Universitatea din Bucureşti înaintea tuturor celorlalte echipe participante, inclusiv Cambridge, Oxford sau Columbia Law School.

De asemenea, studentul Viorel Chiricioiu a obţinut premiul special oferit de International Law Institute ca Best Non-Native Speaker (top oralist) din competiţie.

Concursul a fost câştigat de Facultatea Naţională de Drept a Universităţii din India, în urma unei finale strânse împotriva Facultăţii de Drept a Universităţii de Management din Singapore, finală jurizată de judecători în funcţie ai Curţii Internaţionale de Justiţie de la Haga.

Echipa doreşte să mulţumească celor care i-au ajutat şi i-au coordonat de-a lungul lunilor de pregătire, Asociaţiei Studenţilor în Drept Internaţional Public pentru organizarea Rundelor Naţionale, precum şi Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti, White & Case LLP Romania şi asist. univ. drd. Nicolae-Dragoş Costescu, pentru susţinerea financiară acordată.

Data publicării: 11.04.2013

« înapoi