Avizier

Avizier

Succes al echipei Facultății de Drept a Universități din București la rundele preliminare de pledoarii din cadrul concursului Willem Vis

În cadrul pregătirii pentru etapa orală din cadrul concursului Willem Vis, echipa Facultății de Drept a Universități din București a participat la trei runde amicale preliminare de pledoarii, care au avut loc la: Tbilisi, Georgia (20-24 februarie 2014), Hanovra, Germania (6-9 martie 2014) și București, România (15 martie 2014).

Echipa Facultății de Drept a Universități din București a obținut locul 1 la runda din Tbilisi, locul 8 la runda din Hanovra și locul 1 la runda din București.

La runda care s-a desfășurat în Tbilisi au participat 8 echipe din Georgia, Germania și România. La runda care s-a desfășurat în Hanovra au participat 24 de echipe din Germania, Italia, România, Ungaria, Polonia, Anglia, Turcia, Danemarca și Republica Cehă. La runda care s-a desfășurat la București au participat 3 echipe din România (echipa reprezentând Universitatea din București, echipa reprezentând Universitatea Petru Maior din Târgu Mureș și echipa Bucharest Independent).

Echipa Universității din București, coordonată de Vladimir Diaconiță, Răzvan Dincă și Raluca Papadima, este alcătuită din 8 studenți: Andreea Armanu (anul III), Șerban Dănescu (anul III), Ștefan Dinu (anul IV), Crina Gealatu (anul IV), Mihaela Gheorghe (anul III), Mihaela Gherghe (anul IV), Geanina Stîngaciu (anul III) și Radu Văleanu (anul IV).

Etapa orală a ediției curente a concursului se va desfășura la Hong Kong (31 martie-6 aprilie 2014) și la Viena, Austria (10-17 aprilie 2014). Preselecția pentru echipa care va reprezenta Universitatea din București la ediția 2014-2015 a concursului va avea loc în cursul lunii mai 2014. Studenții interesați sunt invitați să ne contacteze la adresa

Echipa Universității din București se bucură de sprijin din partea următorilor sponsori, cărora le mulțumește pentru susținere: SCA “Ţuca Zbârcea & Asociaţii” (sponsor principal), SCA “Răzvan Dincă & Asociaţii”, SCA “DLA Piper Dinu”, Kinstellar, SCA “Markó & Udrea”, SCA “Leaua & Asociații”, CA “Raluca Papadima”, SC Dotware SRL, SC Apsisware SRL, conf. univ. dr. av. Traian Briciu, CA “Paul Pop & Asociații”, SCA “Eversheds Lina & Guia”, SC Carpatcement Holding SA, TSAA Attorneys at Law, SCA “Clifford Chance Badea” și BNPA “Stoica și Vișinoiu”.

Concursul Willem Vis este unul dintre cele mai prestigioase concursuri internaționale studențești de drept privat și reunește în mod tradițional reprezentanți ai celor mai renumite universități din lume. La ediția precedentă a concursului au participat 290 de universități. Mai multe detalii despre concurs pot fi obținute de pe site-ul http://www.cisg.law.pace.edu/vis.html.

Data publicării: 27.03.2014

« înapoi