Avizier

Avizier

Succes al echipei Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti la Concursul internaţional de Drept european al drepturilor omului “René Cassin”

În perioada 15-16 aprilie 2013 s-a desfăşurat la Strasbourg a 28-a ediţie a concursului internaţional de Drept european al drepturilor omului “René Cassin”.

Echipa Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti, compusă din: Adelina Craiciu, Liana Săndulescu şi Paula Maria Marin a obţinut locul I, fiind declarată echipa câştigătoare a ediţiei din acest an a concursului, după o finală susţinută împotriva echipei Universităţii din Limoges.

Liana Săndulescu a obţinut şi premiul pentru cel mai bun avocat pledant al finalei.

În semi-finalele competiţiei, echipa Facultăţii de Drept a înfruntat echipele Universităţii Caen-Basse Normandie şi respectiv Aix-Marseille.

Prin câştigarea concursului “René Cassin”, echipa Facultăţii de Drept a surclasat echipele unor universităţi de prestigiu, precum Paris I Pantheonne-Sorbonne, Collège d'Europe, Universitatea din Maastricht, Universitatea din Strasbourg sau Universitatea din Luxembourg.

Adelina Craiciu este student masterand anul II – Maîtrise en Droit Européen et International des Affaires în cadrul Colegiului Juridic Franco-Român de Studii Europene, Liana Săndulescu este studentă în anul IV la Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti şi student masterand anul I – Maîtrise en Droit Européen et International des Affaires în cadrul Colegiului Juridic Franco-Român de Studii Europene, iar Paula Maria Marin este studentă în anul III la Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti, precum şi la Colegiul Juridic Franco-Român de Studii Europene.

Pregătirea echipei Facultăţii de Drept s-a făcut sub coordonarea asist. univ. drd. Daniela-Anca Deteşeanu.

Concursul “René Cassin” este cea mai prestigioasă competiţie europeană în materia Dreptului european al drepturilor omului care se desfăşoară în fiecare an la sediul Curţii Europene a Drepturilor Omului de la Strasbourg.

www.concourscassin.eu

Data publicării: 17.04.2013

« înapoi