Avizier

Avizier

Succes răsunător al Facultății de Drept a Universității din București la ediția Hong Kong a Concursului “Willem Vis”

Echipa Facultății de Drept a Universității din București a câștigat distincții remarcabile atât la faza scrisă cât și la faza orală a ediției a 11-a a concursului “Willem Vis”, care s-a desfășurat la Hong Kong în perioada 1-6 aprilie 2014. La prima sa participare la ediția Hong Kong a concursului, echipa a reușit să ajungă în semi-finalele fazei de pledoarii. Acest rezultat o plasează în primele 4 universități la nivel mondial în cadrul competiției.

Concursul de procese simulate în domeniul arbitrajului comercial internațional “Willem Vis” este cel mai mare și cel mai prestigios concurs internațional de drept privat din lume. El reunește în mod tradițional reprezentanți ai celor mai renumite universități la nivel mondial. Competiția cuprinde o versiune desfășurată anual la Viena (aflată la a 21-a ediție) și o versiune desfășurată anual la Hong Kong (aflată la a 11-a ediție).

La faza orală, studenții români au obținut premiul de semi-finalist la categoria “David Hunter” pentru cea mai bună echipă la rundele de pledoarii, cea mai prestigioasă categorie din cadrul concursului. În rundele orale, echipa Facultății de Drept a Universității din București a fost compusă din studenții Ștefan Dinu și Radu Văleanu.

În rundele generale de pledoarii, echipa s-a întâlnit cu următoarele 4 echipe: Universitatea Paraná (Brazilia), Universitatea Națională Taiwan (Taiwan), Universitatea Free State (Africa de Sud) și Universitatea Georgetown (SUA). Pe baza rezultatelor obținute în rundele generale, echipa s-a calificat în rundele eliminatorii, la care au participat primele 32 de echipe din cele 99 participante la competiție. În rundele eliminatorii, studenții români au ajuns până în faza semi-finalelor, întâlnind succesiv următoarele echipe: Universitatea La Trobe (Australia), Universitatea New York (SUA), Universitatea Griffith (Australia) și Universitatea Amsterdam (Olanda). Finala a fost câștigată de Universitatea Loyola Chicago (SUA).

În plus, studentul Radu Văleanu a obținut o distincție individuală la categoria “Neil Kaplan” pentru cel mai bun pledant. Locul 1 la această categorie a fost câștigat de un student de la Facultatea de Drept China-EU (China).

La faza scrisă, studenții români au obținut o distincție și la categoria “Fari Nariman” pentru cel mai bun memoriu pe seama pârâtului. Locul 1 la această categorie a fost câștigat de Facultatea de Drept China-EU (China).

Rezultatele complete sunt disponibile pe site-ul concursului: http://www.cigmoot.org. Echipa se pregătește acum pentru ediția de la Viena a concursului, care se va desfășura în perioada 11-17 aprilie 2014.

Membrii echipei care au reușit să obțină această peformanță excepțională sunt : Andreea Armanu, Șerban Dănescu, Ștefan Dinu (pledant), Crina Gealatu, Mihaela Gheorghe, Mihaela Gherghe, Geanina Stîngaciu și Radu Văleanu (pledant).

Echipa a fost antrenată de un colectiv alcătuit din conf. univ. dr. Răzvan Dincă, av. drd. Raluca Papadima și av. drd. Vladimir Diaconiță.

Echipa mulțumește antrenorilor, cadrelor didactice și specialiștilor pentru îndrumarea la pregătire. De asemenea, echipa mulțumește pentru susținerea financiară acordată în vederea participării la concurs sponsorilor: SCA “Ţuca Zbârcea & Asociaţii” (sponsor principal), SCA “Răzvan Dincă & Asociaţii”, SCA “DLA Piper Dinu”, Kinstellar, SCA “Markó & Udrea”, SCA “Leaua & Asociații”, CA “Raluca Papadima”, SC Dotware SRL, SC Apsisware SRL, conf. univ. dr. av. Traian Briciu, CA “Paul Pop & Asociații”, SCA “Eversheds Lina & Guia”, SC Carpatcement Holding SA, TSAA Attorneys at Law, SCA “Clifford Chance Badea” și BNPA “Stoica și Vișinoiu”.
Data publicării: 08.04.2014

« înapoi