Evenimente

Evenimente

Universitatea din București participă la Zilele Proprietății Intelectuale Proprietatea intelectuală: de la protecția drepturilor la conștientizarea importanței lor.

Universitatea din București, Institutul Național al Magistraturii și ORDA organizează, în datele de 24 și 25 aprilie 2023, o conferință tematică la Facultatea de Drept a Universității din București, intitulată Proprietatea intelectuală: de la protecția drepturilor la conștientizarea importanței lor. Evenimentul se va desfășura de-a lungul a două direcții circumscrise.

Prima direcție, care va fi explorată în ziua de 24 aprilie 2023, va include prezentări din partea instituțiilor de cercetare și urmărire penală românești, europene și nord-americane și va analiza cazuri de încălcări ale drepturilor de proprietate intelectuală ce au avut sau pot avea, un puternic impact la nivelul conștiinței publice. Evenimentul din data de 24 aprilie se va desfășura în Sala Constantin Stoicescu, începând cu ora 9.00, iar prezentările și discuțiile se vor desfășura în limba engleză, având în vedere participarea internațională la dezbaterile din această zi.

Cea de-a doua direcție tematică a conferinței, abordată în ziua de 25 aprilie 2023, vizează probleme specifice întâmpinate de inventatori, artiști, și alți titulari de drepturi de proprietate intelectuală și drepturi conexe în cursul actrivității pe care aceștia o desfășoară. Această direcție va include discuții libere, realizate în formatul unor mese rotunde, ce vor include juriști, regizori, scriitori, filosofi, și alte categorii profesionale ce pot contribui la conștientizarea impactului public al proprietății intelectuale, punând accentul nu doar pe dimensiunea economică a protejării drepturilor, ci mai ales pe dimensiunea culturală, la nivelul mentalităților, a importanței proprietății intelectuale. Evenimentul din data de 25 aprilie se va desfășura în Sala de Consiliu a Facultății de Drept, începând cu ora 9.00, iar prezentările și discuțiile se vor desfășura în limba română.

Conferința se va bucura de prezența studenților de la Facultatea de Drept a UB, însă este deschisă publicului larg, ce este rugat să își înregistreze participarea (în scopuri logistice) la adresa de email până vineri, 21 aprilie, ora 15.00 și se va desfășura față în față, cu excepția câtorva intervenții on-line ale unor invitați internaționali.

Agenda conferinței, care va mai putea suferi modificări este disponibilă aiciData publicării: 20.04.2023

« înapoi